“Zor gol yiyen Rumen ekibinin stoperi Rada çok ağır. Fenerbahçe, deplasman diye savunma ağırlıklı oynamamalı, Steaua"nın üzerine göbekten saldırmalı”

Steaua Bükreş, 4 hafta önce İtalyan teknik adam Cristian Bergodi"nin yerine daha önce Ankaragücü"nü çalıştıran Mhiai Stoichita"yı getirdi. Son haftalarda Romanya Ligi"nde iyi bir çıkış yakaladılar. Steaua evinde her zaman çok iyidir ve zor gol yer. Gol atmak kolay değil. Kalede Kolombiya Milli Takımı"nın kalesini koruyan ve Hagi"nin çalıştırdığı dönemde Mondragon"un önerisiyle takıma dahil edilen Zapata gibi bir isim var. Tecrübeli file bekçisi çok formda. Ancak uzaktan şutlarda bazen hata yapabiliyor. Rakibin en zayıf oyuncusu stoperde mücadele eden Rada. Bunun nedeni de yavaş olması.

"Kanatları iyi kullanıyor"
Golanski ve Ghionea ise milli oyuncular ve yetenekliler. Orta sahada Oniçaş çok koşan ve rakibe nefes aldırmayan bir futbolcu. Rakibinin oyunu bozuyor ancak tekniği çok üst düzeyde değil. Kanatlara özellikle Romanya"daki maçta dikkat edilmesi gerekir. Sivasspor"a önerilen Szekely ile Galatasaray"ı daha önce eleyen Steaua"da yıldızlaşan isim Nicolita, bölgelerini iyi kullanıyorlar. Sık sık yer değiştiriyorlar. Forvet arkasında ise tekrar eski formunu yakalayan Moreno bulunuyor. Kolombiyalı futbolcu, kaleyi gördüğü zaman uzaktan sert şutlar atabiliyor. Kapatenos benim çok beğendiğim bir forvet.

"Stancu"nun olmaması avantaj"
Benim Steaua"da çalıştığım dönemde yaptığımız sezon öncesi testlerde hep önde yer alırdı. Fizik gücü çok yüksek, komple bir forvet. Özellikle kontrataklarda etkili bir isim.

Bu açıdan ona dikkat edilmesi gerekiyor. Bogdan Stancu"nun sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek olması Fenerbahçe için bir avantaj. Temsilcimiz kesinlikle deplasman diye savunma ağırlıklı oynamamalı. 4-5 hafta önce Fenerbahçe favori olurdu ama şimdi rakibin de havasını bulması bu maçın zorluk derecesini artırdı.

"Bence bu maç berabere biter"
Bir de Başkan Gigi Becali, Türk takımlarına karşı Steaua"yu hem maddi hem de manevi yönden çok iyi motive ediyor. Taraftarların desteği de önemli bir güç. Temsilcimizin gol bulması için yapacağı en kolay şey, Steaua savunmasının üzerine göbekten saldırmak olmalı. Ben bu maçın berabere biteceği kanısındayım./fanatik