Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Edebiyat Söyleşileri kapsamında roman, hikaye ve gezi yazarı Buket Uzuner, hayranlarıyla buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, tarafından Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda düzenlenen ‘Edebiyat Söyleşisi’ne ünlü yazar Buket Uzuner katıldı. Buket Uzuner, ‘Yazarın Edebiyat Mutfağı’ konulu söyleşisinde roman, hikaye ve gezi yazarlığı alanındaki tecrübelerini anlattı. Uzuner, matematiği çok iyi anlamanın o problemi çözmeye yetmeyeceğine dikkat çekerek, “Hayatımızda, işimizde dahi çok şey bilmek o sorunu çözmeye yetmez. Orada insanı anlamak, empati yapmakla olur, bunu da ancak edebiyatla, roman okumakla başarabiliriz. Çünkü başkalarının yerine geçip onları anlamaya çalışıyorsunuz” dedi.

FARKINDALIK YARATMAK

Yazar Uzuner, farkındalık meselesinin de önemine değinerek, “İnsanın her şeye hükmedeceğini sanması bizi mutsuz hale getirdi. Dünyaya bakarsanız da her şeyde bir mutsuzluk var. Her şeyin satılık olduğu bir dünyaya geldik. Bunu nasıl farklı boyutta anlatabilirseniz iyi bir yazar olursunuz. Yazar olmak isteyenlerin yaralarının, yazarak iyileştiğini görüyoruz. Hepimiz yaralarla doluyuz. Her şeyin merhemi vardır, bunun ne kadar erken yaşta farkına varırsanız, kendi yaranızı öğrendiğiniz zaman farkındalık yaratırsınız” diye konuştu.

Yazar Buket Uzener, hayranlarının sorularını da yanıtlarken, onlarla sohbet ederek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.