Kanal D Ana Haber spikeri Buket Aydın, Vatan Gazetesi Magazin Müdürü Gülşen Yüksel Salt ile Posta Gazetesi Magazin Müdürü Müge Dağıstanlı'nın hazırlayıp sunduğu, teve2'de yayınlanan '2. Sayfa' programına konuk oldu.

"BENDE CAHİL CESARETİ VARMIŞ"

Keşfedilme hikayesini anlatan Buket Aydın, "Beni de keşfeden birileri var tabii. 19 yaşındaydım, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü okuyordum. Okuldan sıkıldım ve spikerlik-sunuculuk kursuna gittim. O zamanlar Kanaltürk kanalı stajer arıyordu. Kerimcan Kamal kanalın müdürüydü ve beni görünce stajer olarak aldı. Üç ay staj sürem vardı. Tuncay Özkan, Kanaltürk'ün patronuydu ve beni yanına çağırdı. 'Bizim magazin programımız var, sen okusana' dedi. 'İstemem, haber spikeri olacağım' dedim, o da beni kovdu. Sonra beni odasına geri çağırdı ve 'Sen 19 yaşındasın ve spiker olacağım diye teklifimi reddettin. Senden spiker de olur, çok daha iyisi de olur' dedi. Sonra bir anda ekrana atıldım. Haber spikeri olmak en büyük idealimdi. Ben de cahil cesareti varmış" şeklinde konuştu.

"BAŞARILI İNSANIN DÜŞMANI ÇOK OLURMUŞ"

'2. Sayfa' canlı yayınına katılan Buket Aydın, "NTV'de çalışırken çok ciddiydim. Bu yaz Kanal D'de severek çalışıyorum. Televizyon dünyasında rekabet çok büyükmüş. Başarılı insanın çok düşmanı olurmuş. Sosyal medyadan gelen yorumları artık umursamıyorum. Bazı haberleri sunarken, gülmemek için kendimi zor tutuyorum" açıklamasında bulundu.

Gülşen Yüksel Salt ve Müge Dağıstanlı'nın "Miiliyet Gazetesi'nde çalışırken en çok etkilendiğin röportaj hangisiydi?" sorusuna Buket Aydın, "Sefa Doğanay ve Canan Karatay ile yaptığım röportajdan çok etkilenmiştim.Tuba Ünsal ile röportaj yapmak istemiştim ama 'Yurtdışına çıkacağım' diyerek teklifi geri çevirmişti" cevabını verdi.

"DUDAKLARIMDA ESTETİK YOK"

Dudaklarında estetik olmadığını açıklayan Buket Aydın, "Vücudumda estetik yok. Bazen küçük dokunuşlar yapıyoruz tabii. Teyzem bana hep 'Köfte dudaklım' derdi. Dudaklarımda estetik yok' ifadelerini kullandı.

Buket Aydın, "Yemek yapma konusunda başarısızım. Bir gün makarna yapmıştım, kuzenim bize geldi 'Bu makarna pişmemiş' dedi. Kendim bile yaptığım makarnayı beğenmedim" şeklinde konuştu.