Hatırla Sevgili'de Adnan Menderes'i canlandıran, 'Kurtlar Vadisi- Pusu'da mafya mensubu Yalçın Bulut'u oynayan Hüseyin Avni Danyal, yeni dizisi 'Hesaplaşma'da ise bir komiser olarak karşımıza çıkacak. TRT'de ekim ayında yayınlanacak 'Hesaplaşma'da İçişleri Bakanlığı'na bağlı yedi kişilik özel bir timin başındaki Tayfun Komiser'i oynayacak olan Danyal, "Şu anda kafalarda Bulut karakteri olabilir ama seyirciyi inandırmak benim meselem"dedi.

TÜR AYIRIMI YAPMAM
Özellikle aksiyon dizilerinde oynamasının tercihi olmadığını ama kendisini tekrar etmek istemediğini ifade eden Danyal "Oyunculuğa aksiyon, aşk hikayesi diye bakmıyorum. Beni cezbeden hikayedir. Hep derim, oyuncu bukalemun gibi olmalıdır" diye konuştu.

KADRO VE HİKAYE İYİ
TRT'nin ilk HD kalitesinde çekilen dizisi 'Hesaplaşma'da Mehmet Esen, Murat Han, Seda Akman gibi oyuncularla kamera karşısına geçen Danyal "İyi bir kadro ve iyi bir hikaye var. Diğer polisiye dizilerden bir adım önde olacağını sanıyorum" dedi.


TELİF ALSAYDI KEMAL SUNAL ZENGİN OLURDU
Kurtlar Vadisi'nin eski bölümlerinin başka bir kanalda yayınlandığı halde telif alamadığını söyleyen Danyal "Bu pazarın getirdiği bir durum. Kanal tekrarlanan bölümlerden dizi yapımcısına tekrar para ödüyor. İyi bir sendikamız olsa her tekrardan oyuncular da para kazanır" şeklinde konuştu. Geçen yaz ekranlarda günde dört dizisinin oynadığını, kendisini görmekten sıkıldığını belirten tecrübeli oyuncu "Telif meselesi çözülseydi en zengin adam Kemal Sunal olurdu" dedi.