Okul binasının hazır olduğunu dikkat çeken Ölçenoğlu, ilçelerine gelen öğrencileri misafir edebilmek için gerekirse belediye binasını bile boşaltabileceğini belirtti. Buharkent"in kalkınması için elinden gelen çalışmayı yaptıklarını ifade eden Kadir Ölçenoğlu, kalkınmanın sadece sanayi ve tarımla olamayacağının bilincinde olduklarını belirterek, kalkınmak için eğitimin şart olduğunu bildirdi.
Buharkent"te tarımın üst seviyede yapıldığını ifade eden Buharkent Belediye Başkanı Kadir Ölçenoğlu, “İlçemizde kalkınmak adına bir çok olumlu materyaller var. Yaşadığımız alanın her tarafı jeotermal enerjiyle dolu. Tarım ilçemizde üst seviyede yapılıyor. Fakat ilçemizde bunların üçgenini tamamlayacak bir yüksek okulumuz bulunmuyor. İşte bu noktada harekete geçmek gerekiyor. Aydın"ın yüksek okulu olmayan bir-iki ilçesinden biriyiz. Dört katlı üniversite binamız hazır. Üniversitemizin öngörüleri doğrultusunda ilçemize bir yüksek okul kazandırılmasını istiyoruz. Bunun için valimizden, milletvekillerimizden yardımlarını bekliyoruz. Biz üniversitemizin yüksek okulu belirlemesinin ardından binanın iç dizaynı konusunda da üniversitemize yardımcı olacağız” dedi.
İsteklerinin ilçeye yüksek okul kazandırmak olduğunu ifade eden Ölçenoğlu, “Okulun açılmasıyla ilçemize gelecek öğrencileri de en iyi şekilde misafir edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben öğrencileri misafir etmek için gerekirse belediye hizmet binasını bile boşaltırım. Okulun ilçemize gelmesiyle kalkınma adına gerekli adımlar atılmış olacak. İnşallah ondan sonra yüksek okulumuzla ortak hareketle tarımımızı da, jeotermilimizi de bilinçli işleyeceğiz. Buda tarımda en önemli sorun olan bilinçsiz tarım uygulamasını da ortadan kaldıracağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.