Araştırmaya göre, bugün 20 yaşında olan bir kişinin de 100 yaşını görme olasılığı dedesinin üç, anne ve babasının iki katı.
 
Hükümet tarafından yapılan araştırma, 2066 yılında İngiltere’de 100 yaşın üzerinde yarım milyon insan olacağını ortaya koydu. Bu hafta içinde emeklilik çizelgeleri hakkında bir rapor sunan Hazine Bakanlığı’nın eski başkanı Lord McFall, 2020’den sonra emekli olacakları “soğuk bir yaşlılık çağının” beklediğini söyledi.
 
İngiltere hükümeti, yapılan araştırmayla kamuoyunun dikkatini yaşam süresindeki değişikliğe çekmeye çalışacak ve emeklilik sonrası beklentilerinin “neden değişmesi gerektiğine” değinecek.
 
Emeklilik Bakanı Steve Webb, “Bu rakamlar, nesiller arasında yaşam süresi üzerindeki beklentinin ne kadar farklı olduğunu gösteriyor… Hayatlarımızda büyük değişiklikler olacak… Emekliliğimizi büyükbabamızınki gibi yaşayacağımızı düşünmemeliyiz” dedi.
 
Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada elde edilen diğer rakamlara göre, kadınların 100 yaşına ulaşma şansı erkeklerden çok daha fazla. 1931 yılında doğan bir erkeğin 100 yaşına ulaşma şansı sadece yüzde 2,5 iken, aynı yıl doğan bir kadın için bu oran yüzde 5,1. Günümüze baktığımızda ise 2011’de doğan bir kız çocuğunun 100 yaşına erişme şansı yüzde 33,7. Erkek çocuklar için bu oran yüzde 26.