İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre saatlerin geri alınmasından sonra ilk iş günü olan bu Pazartesi, akşam saatlerinin erken gelmesinden dolayı ortaya çıkan moral bozukluğu nedeniyle en verimsiz gün!

Kanarya Adaları Turizm Yönetimi'nin Promotur şirketi çalışanları arasında yapılan araştırmada bugün yılın en verimsiz iş günü. Bunun nedeni ise saatlerin geri alınması.

İngiltere'de yapılan araştırmaya göre saatlerin geri alınmasından sonra ilk iş günü olan bu Pazartesi, akşam saatlerinin erken gelmesinden dolayı ortaya çıkan moral bozukluğu nedeniyle en verimsiz gün! Araştırmacılar, bugün üretkenliğin ve iş veriminin neredeyse yarıya düşeceğini söylüyor. Saatlerin geri alınmasıyla birlikte hafta boyunca çalışanların kendisini mutsuz hissedeceğini söyleyen uzmanlar, pek çok kişinin iş çıkışında karşılaşacakları kararmış havayla demoralize olacağını ifade ediyor.

Araştırmada yüzde 52'lik bir oran bugün iş yükünün altından nasıl kalkabileceğini bilmediğini itiraf ediyor. Yüzde 14'lük bir kesimse geçen yılın verimsizliğinin bunu patronlara dile getirmelerine sebep olacak kadar yüksek olduğunu söylüyor.

Çalışanların yüzde sekizi ise ofisi arayıp hasta olduğunu ve gelemeyeceğini bildiriyor.

Channel 4'da yayınlanan "Utanç Verici Hastalıklar" programından doktor Christian Jessen, "Kışın getirdiği depresiz hal şaka değil. Bu konsantre olmanızı ve günlük rutininizi yerinize getirmenizi engelleyerek sizin çalışmanızın verimini düşürür. İlişkilerinizi, libidonuzu ve sosyal hayatınızı etkiler, kendinizi rahatsız edici ve anti sosyal hissedersiniz" dedi.

Jessen ayrıca Aralık ve Ocak aylarında zorluk çekenlerin Dönemsel Etkili Düzensizlik sorunu yaşadığını dile getirdi./milliyet