Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başı örtülü olduğu gerekçesiyle GATA'ya alınmamış olması konusunda, 'Keşke olmasaydı. Keşke bu olay yaşanmasaydı. İnsani boyuttan bakarsak bu olayı bugün savunmamız mümkün değil' dedi. Hürriyet gazetesine konuşan Orgeneral Başbuğ, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın hasta ziyareti için GATA'ya giriş izni verilmemesi ile ilgili olarak, 'Bunu açıkça ifade etmek istiyorum. Keşke o şekilde bu olay yaşanmasaydı. Keşke o olay yaşanmasaydı. İnsani boyuttan bakarsak bu olayı bugün savunmamız mümkün değil. Bu çok özel bir olay, genellenecek bir olay değil. Kimseyi de suçlamak istemiyorum. Bazen olaylara karar verirken o andaki şekli de bilmek lazım. Olayda Sayın Başbakan'ın eşi de üzülmüştür. Belki de en çok üzülen Uygur'un eşidir' diye konuştu.

Fevkalade olumlu insani bir yaklaşım

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın GATA'ya girememesine ilişkin açıklamalarıyla ilgili, 'En yetkili şahsın böyle bir açıklamasını ben fevkalade olumlu ve insani yaklaşım olarak görüyorum' dedi.


Demokrasi açısından çok önemli bir adım

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 'Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamaları ile ilgili olarak, 'Elbette memnuniyet verici. Netice itibariyle olmuş, bitmiş bir şeyi geri getirmek mümkün değil ama bundan nedamet duyulması, bunun olmamasını temenni etmek iyi bir gelişmedir. Hem demokrasimiz açısından hem insan hakları açısından iyi bir gelişmedir. Doğrusunu isterseniz bunu çok olumlu buluyorum' diye konuştu.