Türk Sineması'nın usta oyuncusu Münir Özkul'un hayatını kaybettiği haberi ortalığı karıştırdı. Haberin Twitter'de yayılması üzerine sanat dünyasını temsil eden sanatçılar adeta yas ilan etti. Medya ve siyaset dünyasından bazı isimler de haberi büyük üzüntüyle karşıladı..

Ancak haber çok geçmeden yalanlandı, Münir Özkul'un yaşadığı anlaşıldı. Peki bu yalan haberi yayan kimdi? Twitter'e düşen ilk meseaja bakıldığında, bu asparagas haberi yayan isim Harun Kolçak görülüyor. Haron Kolçak'ın bu bilgiyi nereden aldığı ise bilinmiyor.

İşte o Twit'ler; ARKADAŞLAR; ÜZÜLEREK YAZIYORUM, MÜNİR ÖZKUL VEFAT ETMİŞTİR. ŞİMDİ GAZETECİ DOSTLARDAN ÖĞRENDİM.. SAĞLAM KAYNAKTAN OLMASA YAZMAZDIM BU ACI HABERİ.

Harun Kolçak bundan çok kısa bir süre sonra bir başka mesaj yayınladı ve herkesten özür dilediğini şu sözlerle dile getirdi:

HERKESDEN ÖZÜR DİLİYORUM ! ŞİMDİ MGD'DEN ARADILAR YAŞIYORMUŞ ! BENİ DE ALDATTILAR. TEKRAR ÖZÜR DİLERİM HEPİNİZDEN!

Münir ÖZkul'un ölüm haberi üzerine sanatçılar üzüntülerini şu sözlerle dile getirdi:

Eceerkenn: Münir Özkul vefat etmis, Türk Sineması bir devini,efsanesini daha kaybetti.basimiz sagolsun..

isinkaracaa: Nur içinde uyu Münir abi...

GeErgen: Munir Ozkul :( icim acidi...

MetinAROLAT: oof..kötü haber..:(.. münir özkul vefat etmiş..seven herkesin başı sağolsun.:( çok üzüldüm şimdi ya.

Yüzlerce kişinin twitter'dan başsağlığı dilediği Münir Özkul'un kızı Güner Özkul olayla ilgili konuştu. Özkul: "Babam yaşıyor. Sağlık durumu aynı. Bu tip haberler ailemizi çok üzüyor" dedi.

Daha önce de tiyatrocu Nejat Uygur ve spiker Banu Güven hakkında internet sitelerindre 'Öldü ' iddiası ortaya atılmış, gerçek kısa sürede anlaşılmıştı.