Açıklamada, Şemdinli İlçesi’nden Derecik Beldesi’ne giden bir yolcu minibüsünde yapılan aramada yaşı 18’den küçük 3 kişinin PKK’ya katılmak üzere gittikleri değerlendirilerek aileleriyle irtibata geçildiği belirtildi.

Ailelerden alınan bilgi ve yapılan araştırmada O.C’nin daha önce PKK’ya katıldığı ancak pişman olup örgütten kaçtığı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından etkin pişmanlık yasasından yararlanarak serbest bırakıldığı ifade edildi.

Serbest kalan O.C’nin Yüksekova’da kandırdığa gençleri terör örgütüne götürdüğü, ilçede örgütsel faaliyetlerde bulunup, izinsiz toplantı ve yürüyüşlere katıldığı belirlenince gözaltına alındı. Polisteki soruşturmasının ardından adliyeye sevkedilen O.C., tutuklanıp cezaevine konuldu.

Açıklamada, ayrıca Yüksekova’da yaşayan ve PKK’nın dağ kadrosuna eleman götüren E.K de yakalanıp tutuklandığı belirtildi.
Hakkari Valiliği, Şemdinli İlçesi’nde PKK’nın sözde vergisi adı altında para toplayan ve vatandaşlara tehdit içerikli not gönderen bir kişinin de yakalanıp tutuklandığını açıkladı.

Şırnak’ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin öldüğü olayın ardından Hakkari kent merkezi ve Yükseova’da güvenlik güçlerine, mobese kameralarına ve kamu binalarına silahlı, bombalı, taşlı, havai fişekli, molotoflu saldırı düzenleyen 20 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 8’i tutuklanıp cezaevine konulurken, 11 kişi adli kontrol ve para cezalarına çarptırılıp serbest bırakıldı. Olayla ilgili 1 kişinin soruşturması ise Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülüyor.