Bazı köylerde telefonlar çekmezken acil hastalık ve adli gibi durumlarda sıkıntı yaşanabiliyor İncirliova"nın İsafakılar köyü sakinleri de cep telefonlarının köyde çekmemesi nedeniyle sıkıntı yaşıyor. İsafakılar Köyü sakinleri gelişen teknoloji ile birilikte ortaya çıkan cep telefonu furyasına ayak uydurmasına rağmen, köyde çekmeyen telefonlarını saate bakmak için kullanıyorlar. Köylüler, cep telefonlarının köyde işe yaraması için gsm şirketlerinden bir adım bekliyorlar.
4 YILDIR BEKLİYORLAR
Konu ile ilgili açıklama yapan İsafakılar Köy Azası Nihat Altınkaya, 4 yıldır çeşitli gsm operatörlerine başvurmalarına rağmen sonuç elde edemediklerini belirterek; “Teknoloji dünyasında teknolojiden yoksunluk yaşıyoruz. Telefonlarımızın çekmesi için köyümüzün 1 km aşağısına gidiyoruz. Köyümüzde Allah"tan ev telefonlarımız var, ancak cep telefonu kullanılması gereken acil durumlarda sıkıntı yaşıyoruz” dedi.
Köy sakinlerinden Halil Aydın ise, hastalık durumlarında sıkıntı yaşadıklarını kaydederek, “Hasalık- sağlık gibi acil durumlarda sıkıntı yaşayabiliyoruz. Aynı durum adli durumlar içinde geçerli. Telefonlarımızı ancak ilçeye gittiğimizde kullanabiliyoruz. Bu durumumuza çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.