Başbakan Erdoğan mezun olan öğrencilere şu şekilde hitap etti; Polis akademimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz, böyle özel bir eğitim kurumunun bugün ulaştığı seviyenin daha ilerisine ulaşmak için imkanlarımızı seferber edeceğiz. 

Akademinin ve fakültenin 2010-2011 döneminde gerçekleştirdikleri bilimsel faliyetleri ana başlıklarıyla inceleme fırsatım oldu. Yayınlar, sempozyumlar, rapor, proje ve çalıştaylar vasıtasıyla güvenlik alanında çok derin, güvenilir ve kapsamlı çalışmalar yapıldığını gördüm. Toplumda polis denildiğinde sadece ne yazık ki jop, silah, elbise gibi kavramlar öne çıkıyordu. Ne yazık ki medyanında bu konuda yanlış yönlendirmeleriyle güvenlik güçlerimiz yanlış şekilde vatandaşlarımıza gösteriliyordu. Ama bugün polis, asayiş kavramının çok ama çok değiştiğini ve kalite kazandığını görüyoruz.

Akademimiz hiç zorlanmadan sorunları ele alıp tartışabiliyor üstelik tüm bu çalışmalar kapalı devre olarak değil ulusal ve uluslararası uzmanların ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşiyor. Ben bunu umut verici bir gelişme olarak değerlendiriyorum, Türkiye'de artık polis kısıtlamanın bir aracı olarak değil tam tersine demokrasi ve hukukun teminatı olarak öne çıkıyor. Polis devleti muhafaza eden değil, milleti, bireyi, hak ve özgürlükleri temsil eden, adaleti, can ve mal güvenliğini koruyan bir unsur olarak toplumda yer alıyor. Bizim ülke olarak son dönemde kaydettiğimiz ilerleme ve gelişme dış politikadaki gelişmeler ileri standartların bir gelişmelerdir. Bugün, dün olduğu gibi demokrasi ve hukuk güvenlik için heba edilmiyor. Devletin bekası mazeretine sığınıp bugün fikirler, görüşler, düşünceler potansiyel suçlu olarak değerlendirilmiyor.

Çok zor bir coğrafyada terör mağduru bir ülke olmamıza rağmen terör ve suçla mücadele evrensel hukuk içerisinde yürütülüyor. Elbette henüz kaydetmemiz gereken çok yol var işte bugün burada biz umudun temellerini atıyoruz, sadece bir tören gerçekleştirmiyor gelecek, aydınlık bir Türkiye adına bugün büyük bir gurur ve heyecan taşıyoruz. Bugün mezun olan her bir kardeşimiz, görev aldıkları her bir kademede demokrasi ve hukukun üstünlüğünü gözetecektir. Bugün mezun olan gençlerimiz kendilerini millete efendi değil hizmetkar olarak göreceklerdir. Vazife aldıkları her şehirde milletin güveni için ter dökecektir, asla umutsuz olmayın, önünüze çıkan engeller sizi hedeflerinizden, ilke ve ideallerinizden saptırmasın. Bugün bu heyecanı göreviniz süresince muhafaza etmeye gayret edin zira sizler asil bir milletin evlatları, son derece asil bir teşkilatın mensuplarısınız. İşkenceye, kötü muameleye en önde sizlerin karşı çıkacağına da inanıyorum, unutmayın ki insan en kutsal varlıktır. 74 milyonun her bir ferdi vatan toprağımızın her bir köşesi size eşit mesafede olmak durumundadır. Dayanışmamız arttıkça terörde, diğer sorunlarda artık varlık zeminini bulamayacaktır. İşte sizler bu ülkede kardeşliğin gücelmesinde, özelliklede devlet, millet kaynaşmasının pekişmesinde en kritik noktada görev alacaksınız. Her birinizi bu yeni döneminizde, yükleneceğiniz yeni vazifelerinizde başarılar diliyorum. Gideceğiniz, görev yapacağınız şehirlerin umudu, heyecanı olmanızı sizlerden özellikle rica ediyorum. Misafir öğrencilerimizinde ülkelerine, ailelerine bizim barış, dostluk mesajlarımızı iletmelerini temenni ediyorum. Bir kez daha mezuniyetinizi tebrik ediyor, aile ve öğretmenlerinizi ayrıca kutluyorum' dedi. 

İHLASSONDAKİKA