Sosyal ağ sitelerinin popülerlikleri çığ gibi büyümeye devam ediyor. Fakat bu durumdan memnun olmayanlar da var. Bunların başında ise iş yeri sahipleri geliyor. Bilişim danışmanlığı firması Robert Half Technology, ABD'de tam 1400 iş yeri sahibi ile yaptığı görüşmeler sonucunda hazırladığını raporunda patronların sevmediği siteleri tespit etti. Patronların kara listesinin başını Facebook, Twitter, MySpace ve LinkedIn geliyor.

Rapora göre bu 1400 iş yerinin %54'ünde bu sitelere erişim tamamen yasaklanmış durumda. %19'unda ise sadece iş ile ilgili konularda iletişim kurmak için bu sitelere erişim izni var. Kuralları daha esnek olan %16'lık bir bölüm ise sitelere kısıtlı kişisel erişim izni veriyor.

Patronlar bu sitelerin çalışanların verimliliğini düşürdüğünü ve dikkatlerini dağıttığını iddia ediyor. Bu siteler iş için kullanılacak olursa pek çok avantajı olmasına rağmen çalışanların büyük kısmı bu konuda işverenlerini ikna etmekte zorlanıyorlar. Bunun temeli ise başka bir araştırmada yatıyor. Yapılan araştırmada işyerinden engelleme olmadan Facebook'a giren çalışanların %87'sinin Facebook'u iş ile ilgili değil, tamamen kişisel iletişim ve eğlence amacıyla kullanıyorlar./hürriyet