CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Anayasa değişikliğini içeren referandum ile Başbakan Erdoğan"ın krallığını ilan edeceğini öne sürerek, “Dikta rejimini getirecekler. Ben yalvarıyorum. Çocuklarımızın geleceğini, demokratların geleceğini, Türkiye"nin geleceğini karartmamak için 12 Eylül"de sandık başına gidin. Bu Tayyip Erdoğan"a güzel bir ders verin” dedi.

Bursa'da Mesken Meydanı'nda CHP Yıldırım İlçe Teşkilatı"nın düzenlediği "Referanduma Hayır" mitingine konuşmacı olarak CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç katıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı mitingde konuşan Genç, referandumda neyin oylandığının bilinmesi gerektiğini söyledi. Genç, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu"ndaki değişikliğe dikkat çekerek, yapılacak değişiklik ile hakimler ve savcıların Adalet Bakanı"nın emrine gireceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın “Yargı benim ayağıma pranga vuruyor” dediğini söyleyen Genç, “Tayyip Bey"in yargı karşısında ciğeri yanıyormuş. Yapılan ihaleler yargı tarafından tek tek iptal ediliyor. Özelleştirmelere bakın. Seydişehir"de milyar dolarlar edecek tesisleri hemşerisine 300 milyon dolara verdi, yargı durdurdu. Bunun için mi ciğerin yanıyor Tayyip Bey vah vah. "Benim ayağıma yargı pranga vurdu" diyor. Erbakan, seni İstanbul Belediye Başkanı yaptı. O zamanlar gecekonduda oturuyordun. Şimdi neredesin? Şimdi dünyanın en sayılı zenginisin. Bu serveti nereden aldın Tayyip Bey? Söyle, açıkla” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın kendi Anayasa Mahkemesi"ni oluşturmak istediğini iddia eden Genç, Yargıtay ve Danıştay"ın yüksek mahkeme niteliğinin aşağı indirildiğini savundu. Yapılacak değişiklikle Anayasa Mahkemesi"ndeki 17 kişiden 13"ünü Cumhurbaşkanı"nın seçmesini öngörüldüğünü açıklayan Genç, Abdullah Gül"ün 45 yaşını bitirmiş İmam Hatip Lisesi mezunu birisini buraya atayabileceğini kaydetti. Genç, “Bu referandumda "Evet" çıkarsa ne adalet kalacak, ne hak kalacak. Tayyip Erdoğan krallığını, derebeyliğini ilan edecek” diye konuştu.

Genç, partisinin Bursa"da düzenlediği nokta mitinginde sert açıklamalarda bulundu. Referandumla Türkiye"nin karanlığa sürüklendiğini savunan Genç, "Satılık basın mensupları, televizyonlara çıkıp para alan vatan hainleri yalan söylüyor." dedi.

CHP Bursa Merkez Yıldırım ilçe Başkanlığı tarafından Mesken Meydanı"nda düzenlenen nokta mitinginde konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve gazetecilere ağır suçlamalarda bulundu. 12 Eylül"de yapılacak referandumun Türkiye Cumhuriyeti devletinin ortadan kaldırılmaya yönelik bir proje olduğunu iddia eden Kamer Genç, "Satılmış uşaklar, televizyoncular ve basın mensupları aldıkları para karşılığında milletin karşısında yalan söylüyor. Bu vatan haini insanlara bakmayın, onlar televizyonlara ve gazetelere para verseler memleket düşmanlarını bile çıkarırlar. İnsaniyetten, haysiyetten yoksun insanlar. Onların tek Allah"ı paradır. Para dışında birşey düşünmezler." diye konuştu.

Referandumda "hayır" oyu vermeleri için vatandaşlara yalvardığını belirten Kamer Genç, sert açıklamalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ı hedef alan sözlerle sürdürdü.

"YALVARIYORUM"

Vatandaşların referandumdan sonra “Elim kırılsaydı da vermeseydim” safhasına gelmemesi konusunda uyaran Genç, “Evet derseniz kişiliğinizi, insanlığınızı kaybedip, hepiniz Tayyip"in kölesi olacaksınız. Bu referandum Türkiye Cumhuriyeti Devleti"ni yok eden, kurumları yok eden bir referandumdur. Dikta rejimini getirecekler. Ben sizi ikaz ediyorum özellikle yalvarıyorum. Çocuklarımızın geleceğini, demokratların geleceğini, Türkiye"nin geleceğini karartmamak için 12 Eylül"de sandık başına gidin. Herkesi de götürün. Bu Tayyip Erdoğan"a güzel bir ders verin. "Hayır" deyin. Ondan sonra önümüzde yapılacak genel seçimlerde CHP iktidara gelir ve çağdaş demokrat Anayasayı elbirliğiyle uzlaşı ile yapacağız” dedi.