“Filateli’de İletişim” Sergisi, içerik olarak dünyada bu güne kadar yapılmamış bir sergi olarak izleyicilerle buluşuyor.

Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek olan ve pul, zarf, posta kartı gibi on bin civarında filatelik objeyle “iletişim” konusunun işlendiği “Filateli’de İletişim” Sergisi Şerif Antepli’nin koleksiyonundan oluşuyor.

18-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Filateli’de İletişim” Sergisi hakkında bilgi veren Şerif Antepli, “İnsanın dünyada görülmeye başlamasıyla iletişim kavramı da ortaya çıktı. Birbirleriyle işaretleşmelerinden, mağara resimlerinden, dumanla haberleşmeden günümüzdeki internet teknolojisine gelinceye kadar muhteşem bir serüven yaşandı. Yazı, dillerin ortaya çıkışları, pul ve posta hizmetleri, telgraf, radyo, sinema, matbaa, gazeteler, fotoğraf, bilgisayar, uydular, telefon gibi icatlarr yüz yıllar boyu medeniyetin gelişmesine katkıda bulundular. Bunları keşfedenlerle icatları, iletişim kavramı ve sistemleri onlarca konu başlığı altında filatelik objelerle sergileniyor. Dünyada ilk kez bu yöntemle “iletişim” çok geniş kapsamda inceleniyor ve bu bir sergi olarak sunuluyor.

80 büyük panoda 1260 a/4 föye monte edilmiş pulların ve zarfların arasında zamanda yolculuk yapıyormuşçasına dolaşırken Steve Jobs’tan Bill Gates’e, Gutenberg’den Agah Efendi’ye, Edison’dan Sir Rowland Hill’e, Niepce’den Lumière Kardeşlere gibi bir çok tanıdık kişiye rastlayacak, eserlerinin pullara yansımalarını göreceksiniz” dedi.