Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turizmin başlangıç  noktasının Alanya olduğunu belirterek, "Bu sene turist sayıları artıyor.  Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na gelen uçak ve turist sayısı sürekli artıyor." dedi. 

Bazı temaslarda bulunmak üzere Antalya'ya gelen Çavuşoğlu, 31 Mart  seçimlerinde yeniden seçilen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i makamında  ziyaret ederek kutladı.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlerden hemen sonra  Yücel'i telefonla tebrik ettiğini, geçenlerde geldiğinde de Yücel'in Kardeş Şehir  Projesi kapsamında yurt dışında olduğunu söyledi.

Geçen beş yıl içerisinde Yücel'in Alanya'ya güzel hizmetler yaptığını  aktaran Çavuşoğlu, "Seçim zamanında da uyum içerisinde Cumhur İttifakı olarak  güzel seçim çalışması yaptık. Vatandaşlarımızın önüne, önümüzdeki beş yıl için  güzel projeler ortaya koyduk." diye konuştu.

Güzel bir ekip oluşturulduğunu dile getiren Çavuşoğlu, seçim döneminde  halka sundukları proje ve vaatlerin yerine getirileceğini ifade etti.

Ankara'dan bitmesi gereken işlerin takipçisi olacaklarını vurgulayan  Çavuşoğlu, el ele, omuz omuza çalışarak, Alanya'ya hak ettiği hizmetleri  getireceklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"İlk turizm Alanya'dan başladı. Turizmin başlangıç noktasıdır Alanya.  Bu sene turist sayıları artıyor. Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na gelen uçak ve  turist sayısı sürekli artıyor. Bundan sonraki süreçte sayı artarken kaliteyi de  artırarak turizmden elde ettiğimiz geliri, kişi başı bin dolara yükseltmek için  ne yapacağız, bunları da hep değerlendireceğiz."