Amazon.com'un kurucusu Jeff Bezos çok farklı bir projenin peşinde. Bezos'un projesi 10 bin yıl durmadan devam edebilecek 70 metre uzunluğunda bir saat yapmak. Dev saatin inşasına şimdiden başlanmış durumda ve saat Batı Teksas'taki Sierra Diablos dağının içerisine yerletirilecek.
 
Bezos bu saatin birçok medeniyetin yok oluşuna tanıklık edeceğini söylüyor. Hiç kimsenin bu kadar uzun zamana tanıklık edemeyeceğini söyleyen Bezos, amaçlarının bu saatin olanlara tanıklık etmesi olduğunu söylüyor. Dağa açılacak olan 150 metrelik bir delikte yapılacak olan 70 metre uzunluğundaki saatin asıl olayı ise ziyaretçiler olacak. Her gelen ziyaretçi saatin kolunu oynatarak, saatin gösterdiği zamanı ilerletecek. Saat son gelen ziyaretçinin ziyaret saatini gösterecek ve enerji tasarrufu yapmak için saatin akrep ve yelkovanı bir ziyaretçi gelene kadar çalışmayacak.
 
Hiçbir ziyaretçi saati ziyaret etmeye gelmezse, dev saat kendi kendine 10 bin yıl boyunca saati hesaplayabilecek. Dağın içerisine 5 adet özel oda da yapılacak. Bu odalardan biri birinci yıl dönümü için olacak, diğer onuncu ve yüz, bin ve on bin olarak devam edecek.
 
posta