Şaka gibi ama gerçek... 3 milyonluk 'kapalı spor salonu' kaderine terk edildi. Salona yerleşen Roman aileler, içeriyi kafalarına göre döşedi. Hakem odasında soğan kurutuluyor, pota altı çamaşırhane...

Rezalet, komedi bu olayda her şey var... 3 milyonluk kapalı spor salonu Roman vatandaşa bol odalı villa oldu. İşte o tuhaf olayın öyküsü: İstanbul Valiliği'ne bağlı İl Özel İdaresi, 2008 yılında Silivri'de bir kapalı spor salonu inşa etti. 2 milyon liralık tesis, iddiaya göre siyasi çekişmelerle kaderine terk edildi, açılışı bile yapılmadı.




DERE KENARINDA SEL VURDU

Tesis kullanılmayı beklerken bu kez Eylül 2009'da 34 kişinin can verdiği selden etkilendi. 3 aylık çalışmayla parkeler yenilendi, boya, badana yapıldı. Maliyet 3 milyon liraya ulaştı. Ancak salon yine de 'spora' kapalı oldu. Devlet sahip çıkmayınca, Roman vatandaşlar duruma el attı. 2 aile tesise yerleşti.

PARA ALMADAN KORUYORUZ


Yaklaşık 15 kişi artık salonkonduda yaşıyor. Salonun bir sakini milyonluk tesisin bedava bekçiliğini yaptığını söyledi: 'Düğünlerde müzik yapıyoruz. Tesis yapılırken Şükrü Akay isimli mütteahitle tanıştık. Bittiğinde açılışı gerçekleşmedi. Daha sonra da burayı su bastı. Temizliğini biz yaptık. Müteahhit de kalabileceğimizi söyledi. O zamandan beri buradayız. Buranın bekçiliğini yapıyoruz. Bizden korkusuna kimse yanaşmıyor. İki-üç köpeğimiz var, etrafta dolanırlar. Burayı sahiplendik.

SİLİVRİ BELEDİYESİ TALİP OLDU

Silivri Belediyesi, 2.5 yıldır atıl haldeki salona talip oldu. İl Özel İdaresi'ne başvuruldu ancak iddiaya göre hep olumsuz yanıt alındı. Son olarak tesisin 'Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne teslim edileceği açıklandı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar 'Silivrili gençlerin spor yapmasını istiyoruz. Müracaatta bulunduk. Hep 'hayır' yanıtını aldık. Bize verilmeyen tesiste Roman vatandaşlarımız kalıyor. Arkadaşlarımıza 'Biz buranın bekçisiyiz' demişler. Tesisleri bize versinler biz koruruz' dedi.

NE GELEN VAR NE GİDEN

Sadece Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol'un salonu ziyarete geldiğini belirten salonun Roman konuğu, 'Valilikten, Özel İdare'den kimse gelmiyor. Selin yaşandığı günlerde müteahhit gelirdi, o da gelmez oldu. Bir kaymakam geliyor bir de Silivri Belediyesi'nden yetkililer. Burada kalmamıza bir şey demediler. Biz gitsek koltukları, parkeleri sökerler' diyor...

BİR NEVİ SALAMONJE


Silivri Kapalı Spor Salonu'na yerleşen iki Roman aile, içeriyi dekore etti. Aileler, soyunma, dinlenme, hakem odaları ve müdiriyeti kendilerine göre elden geçirdi. Potanın altına çamaşır makinesi konduruldu. Dinlenme odaları yatak odası, soyunma odaları oturma odası haline döndü. Salonun bir odası ise soğanların kurutulmasında kullanılıyor. Sayıları 15'i bulan aile üyeleri, tesiste kendilerine yepyeni bir yaşam kurdu.

Ercan ÖZTÜRK/Akşam