Burhan Kuzu yaptığı açıklamada;  Ben hiç bir televizyon kanalında eleştiri yapmadım bu raklamlar yeni bir Anayasa değiştirme gücü vermiyor biz 330'u geçsin niye istedik? Ben muhalefeti biliyorum zor oturuyor masaya muhalefet, Anayasa değişikliği geldiği zaman muhalefet masadan uzak duruyor. Bizim istediğimiz rakam olsaydı bunlara bir ders olurdu. 
 
Muhalefet rahat, ha yapılmış, ha yapılmamış umrunda değil soruyorlar bu kadar oya karşın neden vekil sayısı tuttrulmadı diye. Göçler Batı'ya doğru kaydığı zaman doğal olarak Doğu'da vekil sayısı düşüyor. 
 
Hükümet olma konusunda bir tereddüt yok bu aldığımız rakam önemli bir rakam, belki Anayasa değişikliğini bu tabloyla daha rahat yaparız ama benim şahsi görüşüm bu muhalefet Anayasa yapmada biraz mızmız. Uzlaşma komisyonu bizden önce 15 sene çalıştı, uzlaşma komisyonunda kimse kimseyi zorlamak durumunda değil oylar çünkü eşit şekilde oluşuyor. Ben MHP'nin barajını aşacağını her programda söyledim söylediğimde çıktı, bağımsızlar eskiye göre yukarı çıkacak gibi biraz oradan kaynaklanıyor sayıda aşşağı çekilmeler. Bu tabloya göre hepimiz oturarak yapmamız lazım yeni bir Anayasa'yı' dedi.