FUTBOLSEVERLER daha Real Madrid"in Cristiano Ronaldo"ya ödediği 90 milyon Euro"luk bonservis bedelini konuşurken, İngiliz News of the World gazetesi şok bir tahminde bulundu. Gazete, sezon sonunda Liverpool"dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Fernando Torres"in, 160 milyon Euro"ya satılarak dünyanın en pahalı futbolcusu olacağını iddia etti.
New of the World"un bu iddiasının nedeni ise İspanyol golcüye hem M. City"nin hem de Chelsea"nin talip olması. Bilindiği üzere 2008 yılında City"yi satın alan Birleşik Arap Emirlikleri kraliyet ailesinin serveti 1 trilyon Euro civarında. Chelsea"nin sahibi Roman Abramovich"in serveti ise 15 milyar Euro.
Benitez diretiyor
Manchester City"yi alır almaz Real Madrid"den Brezilyalı Robinho"ya 40 milyon Euro"yu bir çırpıda sayan Arap işadamlarının, Torres"e rahatlıkla 160 milyon Euro ödeyeceği belirtiliyor. Aynı şekilde Roman Abramovich"in de Arap işadamlarından geri kalmayacağı ifade ediliyor. Manchester City, geçtiğimiz aylarda İspanyol futbolcu için 90 milyon Euro teklif etmiş ancak Liverpool reddetmişti.
News of the World gazetesi, Liverpool"a Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Premier Lig şampiyonlukları kazanma hayaliyle gelen ancak bunların hiçbirine ulaşamayan Fernando Torres"in, sezon sonunda ayrılmasının hemen hemen kesin olduğunu yazdı. Takımın bu sezon beklenen başarıyı elde edememesi nedeniyle koltuğu sallantıda olan Liverpool Menajeri Rafael Benitez ise Torres"in satılmayacağını ve böyle bir durumun olmaması için elinden gelen her şeyi yapacağını söylüyor.

Krizdeki Liverpool bu teklife dayanamaz

LIVERPOOL Menajeri Rafael Benitez her ne kadar Fernando Torres"in satılmasına karşı çıksa da, takımın sahada başarılı olamaması nedeniyle büyük zarar eden ABD"li sahipleri Tom Hicks ve George Gillette"in, gelebilecek bir 160 milyon Euro"luk teklife hayır demeleri mümkün görünmüyor.

DÜNYANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN PAHALI 10 FUTBOLCUSU

FUTBOLCU NEREDEN NEREYE MİLYON EURO

1.C. Ronaldo M. United"dan Real Madrid"e 90
2.Z. Zidane Juventus"tan Real Madrid"e 73.5
3.Kaka AC Milan"dan Real Madrid"e 67
4.Luis Figo Barcelona"dan Real Madrid"e 60
5. Zlatan Ibrahimovic Inter"den Barcelona"ya 46 + Etoo
6.Hernan Crespo Parma"dan Lazio"ya 55
7.Gianluigi Buffon Parma"dan Juventus"a 54.1
8.Gaizka Mendieta Valencia"dan Lazio"ya 48
9.Andriy Shevchenko Milan"dan Chelsea"ye 46
10.Rio Ferdinand Leeds"ten M.United"a 46