Yeni yapılan seçim anketinin sonuçları yayınlandı. Ankete göre CHP'nin oyu yükseliyor. Peki ya Ak Parti? Bakın onun oyu ne olurdu?

Political Researcher şirketi gündemdeki konularla ilgili yaptığı anketin sonuçlarını yayınladı. Anket sonuçlarına göre bugün seçim olsa Ak Parti yerel seçimlerde yüzde 36, CHP yüzde 23 oy alacak. Genel seçimlerde ise Ak Parti'nin oyu yüzde 34, CHP'ninki yüzde 23...

AK PARTİ OY KAYBEDİYOR

Ankete verilen cevaplardan AK Parti'nin karasızlar dağıtıldıktan sonra az da olsa oy kaybettiği görülüyor.

Buradan ayrılan seçmen yerel seçimlerde Saadet Partisi ve DTP" yi tercih ediyor.

TEKRAR CHP'YE DÖNÜŞ

22 Temmuz Milletvekili seçimlerinde MHP, DP, GP gibi partilere oy vermiş olan laiklik hassasiyeti yüksek seçmenlerin tekrar CHP" yi tercih edeceği söylenebilir.

MHP KAZANÇ SAĞLAYAMADI

MHP" nin Yüksek öğretimde türban yasağını kaldırmaya yönelik çalışmalara verdiği destek muhafazakâr seçmen tarafından samimiyetten uzak görülmüş ve oy olarak MHP" ye katkı sağlamamıştır.

ERDOĞAN GİDERSE OY ORANI DÜŞER

Adalet ve Kalkınma Partili seçmen için partinin kapanmasından daha önemli olan R.Tayyip Erdoğan'ın gelecekteki durumudur. Başbakan siyasi yasak aldığı takdirde Yeni partinin oy oranı AKP"nin 22 Temmuz seçimlerinde aldığı oy oranının çok altında olacaktır. (internethaber)