AYDINPOST ÖZEL-Aydın Baro Başkanlığı, Türkiye'de açıklamalarıyla gündem oluşturan iki önemli ismi ağırladı.
Baro Başkanlığı'nın ev sahipliğini yaptığı konferans için Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminoğlu ile CHP Parti Meclis Üyesi Süheyl Batum Aydınlılarla buluştu.

Turistik Park konferans salonundaki toplantıya katılanlar arasında MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, CHP İl başkanı Tunç Aytur ve çok sayıda vatandaş da var.

Salonun havalandırması yetersiz olduğu için kalabalık olan toplantıda izyelenler de aşırı sıcaktan zor anlar yaşadı.

CHP Parti Meclis Üyesi Süheyl Batum, konferansta "Başbakan aslında yalan söylemiyor. Geçen gün TV'deki konuşmasını dinledim. Ancak Başbakanı birileri fena halde kandırıyor. Benim şüphelendiğim nokta şurası, bu anayasa AKP tarafından değil de, birileri tarafından hazırlanıp AKP'nin önüne getirilmesi. Yapılan düzenlemelere baktığınızda 53'teki değişiklikle 128'deki değişiklikler örtüşüyor. Benim anayasal güvencemi ortadan kaldırıyor. Neden kuşkularım arttığını soracak olursanız, anayasa paketini hazırlayan bakanlar belli. Şimdi bu arkadaşlar 2007'de de anayasada bazı maddeleri değiştirmeye kalkmışlardı. Hatırlıyor musunuz? Cumhurbaşkanı'nın çalışma süresini 7 yıla çıkartırken, Meclis'inkini 4 yıla indirmişlerdi. Fakat Meclis Başkanının süresini unutmuşlarki onu 5 yılda bırakmışlardı. Yani Meclis 4 yıl çalışabilecek, Başkanı ise 5 yıl. Olacak iş mi? Sonra aldılar nur topu gibi bir değşiiklik yaptık demişlerdi. Birileri onlardan bunları istiyor sanki. Sevgili arkadaşlar hükümetin ilk günden bu yana ekonomik programı var değil mi? Tekel'i satarak yandaşın cebine milyar dolarlar girdi. ATV'nin satışını da Çalık Grubu'na yaptı. Devletin bankaları da parası olmayan Çalık'a kredi verdi. Senin ekonomik sistemin böyle mi? Peki bu verdiğin 1.5 milyor dolarlık krediyi nereden çıkartacaksın? Ya para basacaksın ya da vatandaştan alacaksın. Bu iktidar oturup gerçek anlamda anayasaya sendikal hakları koyabilir mi? Yargı bağımsızlığını koyabilir mi? Eşitlik falan gibi laflar ediyorlar, o elma şekerinin parıltılı tarafları. Hayır demek çok net ve açıktır. Bu tepki sadece bir siyasi parti için değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine destektir. Lütfen başkalarının hazırlayıp getirdiği anayasayı bize yutturmaya kalkmayın" diye konuştu.

Son olarak konferansta söz alan YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminoğlu ise, "Hocam zaten konuyu anlattı aslında. Her şey anlaşılabilir şekilde. Maddelerdeki tuzaklar belli. Özgürlük diye sunuluyor fakat hiç de doğru değil. 1982'deki gibi bir tanıtım süreci izleniyor. Askeri yönetim süreci nasıl oldu? Arada fark var mı? Anayasa paketinin değişiklik kararını kim aldı? Bunu somutlaştıran kim? İktidar. Yürütmenin istediği gibi anayasa yapmaya çalışıyorlar. Takiyye üzerine, gerçek dışı metinler üzerine anayasa düzenlemesi yapmak istiyorlar" dedi.

Konferansın yapıldığı salonda havalandırma yetersiz kalınca Batum ve Eminoğlu, birara garsonların yardımıyla ceketlerini çıkartmak durumunda kaldı.

Fotoğraflar: Elvan ÇETİN/Aydınpost Özel