Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, dün yerel seçim çalışmalarına katılmak üzere Antalya'daydı. Şahin, yaptığı konuşmada “Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara'dan geçiremiyor“ diyerek itiraf gibi bir açıklama yaptı. Ayrıca seçim bürosu açılışına gelirken konfeti yağmuruyla karşılanan Şahin, maytap patlatılması sonucunda irkilerek 'Bu ne la!' diye tepki gösterdi.


Partisinin yerel seçim çalışmalarına katılmak üzere Antalya"ya gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ve AKP İl Başkanı Hüseyin Samani ile birlikte Varsak Beldesi'nde seçim bürosu açılışı yaptı.

Seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra sandalye üzerine çıkarak toplanan partililere hitap eden Bakan Şahin, 2B Yasasının çıkmasından sonra bu arazilerin sahiplerine verileceğini söyledi.

Mülkiyet konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını, bu sorunların yeni çıkarılacak yasalarla çözüme kavuşturulacağını söyleyen Bakan Şahin, “Elinde tapu olmasına rağmen tapu iptal davası açılmış binlerce kişi var” dedi. Şahin, bu sorunun çözümü için Çarşamba günü TBMM"de görüşmeler yapılacağını müjdeledi.

HÜKÜMETLE UYUMLU BELEDİYE İSTEDİ

Bakan Şahin, yaklaşık bir ay önce çıkardıkları kanun doğrultusunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2B arazilerini kimlerin kullandığının tespitine yönelik çalışma yaptığını belirterek, “İkinci olarak yapacağımız kanuni düzenlemeyle bu arsaları kullanan vatandaşlara arsalarını verecek yasayı çıkaracağız. Ancak bunların çözülmesi için bizimle uyumlu çalışacak yerel yöneticileri seçmemiz gerekiyor” dedi.

Merkezi hükümetle işbirliği içinde olan belediyelerin daha çabuk çözüm ürettiğini dile getiren Bakan Şahin, “Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara"dan geçiremiyor. Maalesef bu Türkiye'nin gerçeği. O nedenle halkıyla barışık, hükümetiyle barışık, devletiyle barışık mahalli yöneticiler işbaşında olursa bizim sorunlarımız daha çabuk çözülür” diye konuştu.

DAVOS DESTEĞİ

Seçim bürosu açılışının ardından Döşemealtı Belediye Başkan adayı Hasan Akalın tarafından düzenlenen yerel seçim programına katılan Bakan Şahin, burada kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı.

Partililere hitaben kısa bir konuşma yapan Şahin, Başbakan Erdoğan"ın Davos"taki tavrını destekleyerek, “Gazze"de masum çocukların tepesine bomba yağarken, okullarında ders yapan çocuklar, kadınlar, yaşlı insanlar hayatını kaybederken olaya duyarsız kalamazdık. İlk tepkiyi ortaya koyan da Türk hükümeti ve onun başbakanı Recep Tayyip Erdoğan"dı. Masumların yanında yer aldığını haykıran Türkiye Cumhuriyeti devletiydi” dedi.

“HÜRRİYET OKUYORUM”

Konuşmasında Hürriyet Gazetesi okuduğunu, Gazze"ye giden Hürriyet muhabiri Metehan Demir"in yazılarını takip ettiğini söyleyen Bakan Şahin, Gazze halkı ile yapılan röportajların kendisini çok etkilediğini söyledi. Demir"in röportajından alıntılar yaparak konuşmasını sürdüren Şahin, “Demir"in röportaj yaptığı bir Gazzeli, "Önceden yanımızda sadece Allah"ın olduğuna inanırdım. Davos"tan sonra bir de Türkiye"nin yanımızda olduğunu anladım." İşte bu yorumlar gerçekten beni etkiledi” dedi.

Konuşmasını kısa tutmak zorunda olduğunu dile getiren Şahin, Alman Adalet Bakanı ile İstanbul"da bir araya geleceğini söyleyerek partililerden izin istedi. Programın sonunda AKP'ye yeni katılan isimler için düzenlenen rozet takma törenine katılan Şahin, İstanbul"a hareket etmek üzere Antalya Havalimanı"na geçti.

ŞAHİN'DEN İLGİNÇ TEPKİ

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Varsak Beldesi'ndeki seçim bürosu açılışına gelişinde konfeti yağmuru altında karşılandı. Bakan Şahin, otomobilden inip partililerle konuştuğu sırada hemen arkasında partililer maytap patlattı. Patlama sesiyle irkilen Şahin "Bu ne la!" diye tepki gösterdi.

Şahin, açılış ve konuşmasının ardından seçim bürosundan ayrılırken, yanına yaklaşan bir kişi, “İştın ayrıldım. Bir haftadır ekmek parası yok. Ben oto yıkamacılık yapıyordum” dedi. Adalet Bakanı Şahin'in “Şu an yapıyor musun?” diye sorması üzerine bu kişi “Şu an boştayım. Bir haftadır evde ekmek param yok. Çoluk çocuk çok perişan. İntihar edeceğim. Hiç bir şeyim yok” diyerek yardım istedi. Elleriyle bu kişinin iki yanağını okyaşan Bakan Şahin, “Sen bana adını, soyadını bir kağıda yaz, ver” dedi, sonra da cebinden kağıt kalem çıkarıp kendisi yazdı.

Bakan Şahin'in bu jesti karşısında elini öpen kişi, kalabalığa karıştı.

HÜRRİYET