Ortadoğu"da nefret dinmiyor. Önceki gün Filistinli çocuklar, İsrailli bir sürücünün otomobilini taşladı. Sürücü de direksiyonu üzerlerine sürdü! İki çocuğu ezen İsrailli serbest kaldı. Nefret ise kameralara saniye saniye yansıdı

İsrail ordusunun Batı Şeria"da yaptığı operasyonda 2 Hamas militanını öldürülmesi, Doğu Kudüs"te gerilimi tırmandırdı. Önceki gün Arap nüfusunun yoğunlukta olduğu Doğu Kudüs"te şoke edici bir olay kameralara yansıdı. Filistinli çocuklar, sokaktan geçen İsrailli sürücülere ait araçları taş yağmuruna tutmaya başladı. Bu sürücülerden biri de Araplar"ın kovulmasını isteyen Doğu Kudüs"teki bir yerleşimci derneğinin lideri David Be"eri"ydi. İsrailli Be"eri, camına taşları yiyince sinirlenip aracını çocukların üzerine sürdü. Çocuklardan biri çarpmanın etkisiyle havaya fırladı ve birkaç takla attıktan sonra hızla aracın camına çarparak metrelerce uzağa savruldu. Bir başka çocuk da otomobilin altında kalmaktan ve ağır yara almaktan son anda kurtuldu.

İsrailli sürücü serbest bırakıldı

Yaşları 11 ile 13 arasında değişen 3 çocuk hastaneye sevk edildi. Be"er tarafından ezilen çocuklardan biri olan 11 yaşındaki Amran Mansur, hastaneden taburcu edildiğinde “Arabanın üzerine doğru hızla geldiğini gördüğümde cuma namazından yeni çıkmıştım. Bunu bilerek yaptığı açık çünkü ben kaldırımda duruyordum” dedi ve olayı tam hatırlamadığını söyledi. Olay sırasında oğluyla birlikte olan ve bunun kendisine kurulmuş bir tuzak olduğunu öne süren 57 yaşındaki Be"er ise kelafetle serbest bırakıldı. İsrail ordu sözcülüğü, öldürülen iki Hamas militanının 31 Ağustos"ta Batı Şeria"da, Kiryat Arba yerleşimi yakınında 4 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinden sorumlu olduklarını duyurmuştu.