ANKARA/AA

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "domuz artıklarıyla, sakatatlarla yapılan yemlerle beslenen hayvanların Türkiye"ye geldiğini" savunarak, "Bu nasıl Müslümanlık?" diye sordu.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Hayvancılığın sorunlarıyla ilgili gündem dışı konuşan Ensar Öğüt, hayvancılığı geliştirmek için faizsiz kredi verildiğini, bunun iyi bir uygulama olduğunu kaydetti.
Ancak, kredi verirken çiftçilerden yüksek miktarlarda teminat istendiğini savunan Öğüt, bu teminatları çiftçilerin vermesinin mümkün olmadığını söyledi.

Çiftçilerin kendi gayrimenkullerinin teminat olarak kabul edilmediğini, "tüccar, memur kefil istendiğini" öne süren Öğüt, çiftçilerin mağdur olduğunu ifade etti.

Dişi hayvanların kesilmesinin "hayvancılığı bitirdiğini" dile getiren Öğüt, şunları kaydetti: "Kurban Bayramı"nda yurt dışından hayvan getirdiniz. Yurt dışından, Hristiyan ülkelerinden getirilen hayvanlar neyle besleniyor? Domuz artıklarıyla, sakatatlarla yapılan yemlerle beslenen hayvanlar Türkiye"ye geliyor. Bunu getirip burada satmak caiz midir? Bu nasıl Müslümanlık? Bunun vebalini çok ağır ödeyeceksiniz."
AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, Haydar Aliyev"in 7. ölüm yılı dolayısıyla, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan da Niğde"nin ekonomik ve sosyal sorunlarıyla ilgili gündem dışı konuşma yaptı.