Son derece sıkıntılı geçen halka arz sürecinin ardından internet devi Facebook şimdi de üç üst düzey yöneticisinin istifasıyla yeni bir kriz yaşıyor.

Platform Ortaklıkları Müdürü Ethan Beard, Platform Pazarlama Müdürü Katie Mitic ve Mobil Platform Pazarlama Müdürü Jonathhan Manus geçtiğimiz hafta istifalarını yönetim kuruluna sundu.

Birkaç ay önce sıkıntılı geçen halka arz süreci sonrası hisselerinde rekor düşüş yaşayan Facebook’ta birçok yönetici görevini bırakmıştı. Geçtiğimiz hafta yaşanan istifaların ardından kulislerde şirket yönetiminin iyice köşeye sıkıştığı konuşuluyor.

İstifa eden üç yönetici de Facebook sayfalarından yaptıkları açıklamada yeni maceralara atılmak istediklerini belirtirken, piyasa uzmanları bunun bir tür ‘batan gemiden kaçış’ olabileceğini belirtiyor.

Sıkıntılı günler geçiren Facebook, 2012’nin ikinci çeyreğini 157 milyon dolar zararla kapatırken, büyük umut bağlanan halka arzın ardından da rekor bir düşüşle hisse başına yaklaşık 20 dolar kayıp yaşadı.

Bu zorlu sürecin ardından Facebook’un şirket değeri 100 milyar dolardan 43 milyar dolara gerilerken, şirketin kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in kişisel serveti de 3 milyar dolar eriyerek 10 milyar dolara indi.

Ancak Facebook’tan yapılan açıklamada ayrılan yöneticilerin yerine yeni isimlerin derhal atanacağı ve şirkete her gün onlarca yeni çalışan alındığı belirtilirken, herhangi bir kriz durumunun söz konusu olmadığının altı çizildi. (ntvmsnbc)