Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan dostluk maçı yaşananlar yüzünden amacından uzaklaştı. Derbi öncesi soyunma odası koridorlarında birbirlerine sarılarak dostluk tablosu sergileyen futbolcular sahaya çıktıklarında adeta kimlik değiştirdiler.

Karşılaşma üst üste çıkan sarı kartlarla başlarken sarı-lacivertli takımdan Selçuk Şahin, Ali Turan'a yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü. Selçuk daha sonra FIFA kokartlı Alman hakem Thorsten Kinhöfer'e çelme takınca henüz 14. dakikada 2. sarıdan kırmızı kartla atıldı.

Selçuk'un atılması maçtaki gerilimi daha artırdı. 30. dakikada Fenerbahçe"nin bulduğu gol ile birlikte, sahaya yanıcı maddeler atılınca hakem Kinhöfer oyunu durdurdu ve soyunma odasının yolunu tuttu. 10 dakikalık duraklamanın ardından kaptanlar Arda ve Volkan Demirel, mikrofonla tribünleri sakin olmaları konusunda uyardı.
Maçın 57. dakikasında Ayhan"ın, Alex"e yaptığı sert faul sonrası ortam yine gerildi. Bilica olay yerine hızlı şekilde giderken, önce Arda"yla söz düellosuna girdi. Bilica"nın, Arda"ya küfür ettiğini duyan Sabri de, sambacının üzerine yürüdü.

Bu arada 60. dakikada kale arkasındaki Fenerbahçeli taraftarların sahaya yanıcı madde atması yüzünden hakem oyunu bir kez daha durdurdu.

Aziz Yıldırım ile Adnan Polat maçtan önce Mönchengladbach Başkanı Rolf Königs"in verdiği yemekte bir araya geldi. Ancak başkanların tribünde farklı yerlerde oturmaları dikkat çekti.

Vatan