Turkcell'den gönderildiği iddia edilen mesaj da şöyle deniliyor.

"TURKCELL'den 2. Bahar kampanyası. Bu mesajı 1 saat içinde 25 kişiye gönder anında 250 kontör kazan. 5 mesajdan sonrası bedava. Daha çok gönder daha çok kazan"

Bu mesaj, yeni bir kampanya başladığını zanneden aboneler arasında hızla yayılıyor. Ancak Turkcell yetkilileri böyle bir kampanyaları bulunmadığı söylüyor.Zaten Turkcell'in resmi sitesinden yaplımış bir duyuru da yok.

ŞANLIURFA'DA 66 KONTÖR DOLANDIRICISI YAKALANDI

Şanlıurfa Polisi Tarafından "Kontör Yolla" Adı Verilen Operasyonla Gözaltına Alınan 66 Kişiden 10'u Tutuklandı.

Şanlıurfa polisi tarafından "Kontör Yolla" adı verilen operasyonla gözaltına alınan 66 kişiden 10'u tutuklandı.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kontör Yolla" kod adlı operasyonla gözaltına alınan 65 kişiden 54'ü, tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen şahıslardan 14'ü savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, hakim karşısına çıkan 10 kişi ise kontör dolandırıcılığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nöbetçi mahkemede yargılanan 44 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis, Türkiye genelinde vatandaşları arayarak kendilerini hakim, savcı, polis ve rütbeli kişiler olarak tanıttıktan sonra kontör dolandırıcılığı yaptıkları öne sürülen 85 kişiyi gözaltına alırken, zanlıların bilgisayar kasalarına da el konulmuştu. Operasyonda 2 adet tabanca, 71 adet dolu fişek, 15 gram esrar maddesi, 755 adet klonlanmış ve seri numaraları değiştirilmiş kaçak cep telefonu, 4 bin 840 adet sahte belgelerle farklı şahıslar adına alınmış sim kart, 22 adet kart okuyucu, satışa hazır vaziyette sim kartlara yüklü milyonlarca kontör, 3 bin 225 adet farklı şahıslara ait nüfus cüzdanı fotokopisi, 182 adet abonelik sözleşmesi, 93 adet bilgisayar kasası, yüzlerce USB kablosu, 144 adet TRT bandrolü ile çok sayıda not ele geçirmişti.

Şebekenin Türkiye genelinde vatandaşlara yaklaşık 20 milyon YTL zarar verdiği ve kurbanlarına kendilerini hakim, savcı ve üst düzey yetkili olarak tanıttığı öğrenildi.