Finale çıkacak takımların belli olmasının ardından federasyonun maç için Kayseri Kadir Has Stadı'nın seçmesiyle 9-11 Mayıs tarihleri arasında Kayseri'de otellerde yer kalmadı.
 
Kayseri uçak biletleri yoğun talep nedeniyle uçuşa geçti. THY'de İstanbul- Kayseri gidiş dönüş bileti Business'da 900 liraya ekonomik sınıfta 600 liraya ulaştı.
 
Kayseri'ye uçuşu olan Skylines, Pegasus ve AnadoluJet'de 9-11 Mayıs tarihi uçuşlara yönelik taleplerin artması ile birlikte fiyatlarda yükselişe geçiyor.
 
Maçın günü Kayseri'ye gidiş geliş ücreti saate bağlı olarak değişiklik gösterse de Pegasus, Skyairlines ve Anadolujet'te gidiş dönüş ücreti 180-250 lira arasında değişiyor. THY'de olduğu gibi maç gününe yakın bu fiyatların bir kat daha artması bekleniyor.
 
Hilton başta olmak üzere Kayseri'deki 5 yıldızlı oteller federasyon, takımlar ve kupa sponsoru Zirarat Bankası tarafından yaklaşık 1,5 ay önce rezerve edildi. Gecelik konaklama fiyatı 80 lira ile 300 lira arasında değişen otellerde doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.
 
Görüştüğümüz otel yetkilileri maç nedeniyle Kayseri'de olağanüstü bir hareketlilik yaşandığını belirtirken aylar önce yapılan rezervasyonlar nedeniyle fiyatlarda bir değişiklik yapmadıklarını ancak tarih yaklaştıkça taleplerin artmasına bağlı olarak boş odası kalan otellerde fiyatların bir anda artışa geçeceğini söylediler.
 
Mayıs başında satışa çıkacak Ziraat Türkiye Kupası final maçı biletlerini ise 10-400 lira arasında değişecek.
 
Küçük ve hızlı bir hesapla bu maçı Kayseri'de izlemek isteyenler maç bileti, ulaşım ve konaklama ücreti dahil edildiğinde 500-2000 lira arasında harcamak zorunda.Yani bu maça gitmek için futbolseverlerin ve taraftarların dolu bir cüzdana ihtiyaçları olacak. (gazeteport)