Avrupa"nın en büyük otomotiv şirketlerinden Peugeot, ülkesi Fransa"da yeni işten çıkartmalara ve kapasite düşürmeye başvurmak zorunda kalacağı belirtilirken, yeni bir araba modeli üretecek bir tesis inşa etmek üzere Türkiye ve Polonya"da yer aradığı kaydedildi.

Peugeot Ceo"su, Christian Streiff Financial Times gazetesiyle yaptığı söyleşide, şirketinin Fransa"da yeni işten çıkartmalara ve kapasite düşürmeye başvurmak zorunda kalacağını belirtti. Airbus eski başkanı ve Ceo"su Streiff, Fransa"da bazı tesislerin tümüyle kapatılması olasılığını da dışlamadı.

Financial Times de, Peugeot"un, şimdiye kadar Fransa"da gönüllü işten ayrılmalarıyla ihtihdamında 15 binlik bir azaltma gerçekleştiren Peugeot"un, geçen hafta 2 bin geçici işcisinin sözleşmelerini de yinelemeyeceğini açıkladığına dikkat çekti.

Buna ek olarak da Peugeot, dördüncü çeyrekte üretimi yüzde 20 kestiğini, Fransa, İspanya, Brezilya ve Çin"deki vardıyaları azaltacağını yada üretimi geçici olarak durduracağını da bildirmiş bulunuyor.

Buna karşın, Peugeot, yeni bir araba modeli üretecek bir tesis inşa etmek üzere Polonya ve Türkiye"de yer aradığına dikkat çekildi.