Şalpazarı’na bağlı Acısu mevkiinde yerin altından çıkan maden suyu görenleri hayrete düşürüyor. Tadı sodaya benzeyen maden suyu, ilgisizlikten dolayı basit bir boru aracılığıyla boşa akıyor. Yerli vatandaşların yanı sıra il dışından gelenler de maden suyundan içiyor. Kimileri beraberinde getirdiği şişeleri dolduruyor; kimileri ise bakkaldan bidon satın alarak kaynak suyunu evine götürüyor. Suyun tetkiklerinin yapılıp yapılmadığı ise henüz bilinmiyor.

Acısu’da çıkan maden suyu Trabzon dışında çevre illerden de biliniyor. Vatandaşlar mangal yapmak için geldikleri Acısu’da pet şişelerini ve bidonlarını doldurarak evin yolunu tutuyor. İş yerlerine yakın yerden maden suyu çıkması ise çevre esnafının yüzünü güldürüyor. Maden suyu için gelenler, bir taraftan da yöresel alışverişlerini yapıyor.

Acısu’ya sürekli gelip gittiğini anlatan Halil Yılmaz, “Biz Giresun’dan geliyoruz. Uzun süredir maden suyunun buradan aktığını biliyoruz. Bütün vatandaşlar gelip içiyor. Biz de bidonları doldurup eve götürüyoruz. Burada piknik alanları da var. Hem piknik yapıyoruz hem de maden suyundan ücretsiz faydalanıyoruz.” dedi.