'Avrupa Yakası'nın Şahika'sına tasarladığı absürt kıyafetlerle adını duyuran Melih Yazgan gelinlikleriyle Beyrut'a koleksiyonuyla da New York'a gidecek

'Avrupa Yakası'nın Şahika'sına tasarladığı absürt kıyafetlerle adını duyuran Melih Yazgan, 'Cennet' temalı gelinlikleriyle bu hafta sonu gerçekleştirilen Evlilik Fuarı'nda. İddialı gelinlikleriyle önümüzdeki aylarda Beyrut Moda Haftası'na da katılmayı planlayan Yazgan'ın asıl hedefi ise New York Moda Haftası.

Daha önce birçok sanatçıyı giydirmesine ve pek çok televizyon programına kostüm tasarlamasına rağmen adını 'Avrupa Yakası'nın Şahika için tasarladığı kıyafetlerle duyuran genç tasarımcı Melih Yazgan, Akşam Cumartesi'ye konuştu. '44 bedende ne kötü durursa ben onu yapmaya çalışıyorum' dediği Şahika'nın kostümlerini bu sezon tasarlamayı bırakan Yazgan'ın hedefi, ekim ayındaki New York Moda Haftası'na katılmak. Ancak New York'tan önce Beyrut Moda Haftası'na katılmayı kafasına koyan genç tasarımcı, Türkiye'yi uluslararası moda arenasında temsil etmeyi çok istiyor. Yazgan 'Dilek Hanif ve Cengiz Abazoğlu, Paris Haute Couture Moda Haftası'na kendi çabalarıyla katıldı. Ben de sponsor bulamazsam kendi imkanlarımı zorlayıp mutlaka New York Moda Haftası'na katılmak istiyorum. Bunun için para biriktirmeye başladım bile' diyor.

Yurtdışına açılmadan önce bu hafta sonu Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Evlilik Fuarı'na katılıyor. Fuara katılan tek moda tasarımcısı olan Yazgan, 'Bu fuarda olmam gerektiğini düşündüm. Bir gelini mutlu edebilmek benim için çok önemli' diyerek altı farklı gelinliğiyle bugün ve yarın Evlilik Fuarı'nda olacak. Hatta genç tasarımcı Beyrut Moda Haftası'na bu gelinlik koleksiyonuyla gitmeyi planlıyor. Giyime kuşama meraklı Beyrut kadınlarının gelinliklerini çok beğeneceğine emin.

Gelinlik koleksiyonu tasarlamak hiç aklında yokken, yaz koleksiyonunun teması olarak seçtiği 'Cennet'in kendisine gelinlikleri çağrıştırmasından hareketle iki hafta gibi kısa bir sürede hazırlanıp Evlilik Fuarı'nda yerini alan genç tasarımcı, cennetin bu dünyada da yaşanabileceğini savunuyor: 'Herkesin kafasında bir cennet vardır. Bunu dünyada da yaşayabiliriz. Evlilik günü iki sevgilinin en özel ve güzel günü. Her şeyi mükemmel tasarlayarak bugünü cennete çevirmek mümkün. Gelinler de beyaz, uçuş uçuş kumaşlarıyla cenneti andırmaz mı?'

FİYATLAR UÇUK DEĞİL

Cennet temalı gelinlikler Yazgan'ın yine aynı temalı yaz koleksiyonunun devamı. Konsepte uygun olarak gelinlerinde uçuşan tüller, ipekler ve ipek şantuk kumaşlar kullanan tasarımcı bir gelinliğine melekleri anımsatsın diye kanat bile takmış. Daha çok elbiseyi andıran sade gelinlikler tasarlamayı sevdiğini anlatan Yazgan, 'o gün prenses gibi olmak istiyorum' diyenler için de kabarık gelinlikleri unutmamış.
Daha önce de belirttiğimiz gibi Evlik Fuarı'na katılan tek moda tasarımcısı olan Yazgan, gelinliklerinin 'özel tasarımdır, çok pahalıdır' önyargısıyla karşılaşmasını istemiyor. 'Amacım uçuk rakamlara gelinlik tasarlamak değil. Tabii ki kullanılan kumaş ve taşa göre gelinlik fiyatı değişir ama ben tasarımcı ücretimi çok yüksek tutmuyorum. Gelinlere hayallerindeki gelinliği yaratmak istiyorum.'

Fuara katıldığı gelinliklerin işin sadece şov kısmı olduğunu belirten genç tasarımcı, fuarda kağıdı kalemi alıp gelin adaylarının hayallerindeki gelinlikleri de çizecek. Ancak sadece gelinlik tasarlamakla kalmayacak, giyeceği ayakkabısından saçına, makyajına, aksesuar seçimine kadar gelininin pek çok detayıyla da ilgilenecek. Zira müşterileriyle arkadaş gibi olan Yazgan, kurulan sıcak ilişkiyle çok daha iyi tasarımlar ortaya çıktığını savunuyor.

BU KOLEKSİYONLA PİŞTİ OLUNMAZ

Sanatçılarla ve cemiyet hayatının önde gelen simalarıyla çalışmalarını sürdüren tasarımcı, onlar için sadece haute couture elbiseler değil günlük kıyafetler de dikiyor. Akşam bir yemeğe giderken bile ne giyeceğini danışan müşterileri için koleksiyonlar hazırlayan Yazgan, 'Müşterilerim haftada bir uğrayıp ne tasarlamışım diye bakıyor. Oluşturduğum küçük hazır giyim koleksiyonumdan kendileri için uygun olanı seçiyorlar. Bu kıyafetlerle pişti olma riskleri yok çünkü hepsinden sadece bir adet dikiyorum' diyor.

Şahika benim için çok iyi bir çıkış oldu

44 beden giyen ama kendini 38 beden zanneden Şahika için, onu kilolu gösterecek kıyafetler tasarlayan Melih Yazgan, Şahika projesinin adını duyurması açısından çok olumlu sonuçlar verdiğini söylüyor. 'Başarılı ve çok keyif aldığım bir projeydi bitti. Ben yoluma devam ediyorum. Artık daha fazla kişiye ulaşmak istiyorum' diyen Yazgan, bundan sonra televizyon için tasarım yapmayı pek düşünmüyor. Ancak Avrupa Yakası gibi çok keyif alacağına inandığı projelere evet demek isteyen genç tasarımcı, kendini moda haftalarında göstermek istiyor.
H2