Diyarbakır'da kuyumcuyu soymaya kalkan silahlı hırsızlar, kuyumcunun soygunculara karşı çıkmasıyla neye uğradıklarını şaşırdı. Kuyumcunun soyguncuyla boğuşma anı güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...
Diyarbakır'da bugün sabah saatlerinde Bağlar ilçesinde bulunan bir kuyumcuya giren silahlı ve maskeli 2 soyguncudan birini kuyumcu boğuşma sonucu yakalarken, diğeri ise aldığı bir kilo altın ile kayıplara karıştı.

Bağlar ilçesi Oryıl Petrol yanında bulunan Has Kuyumcu sahibi Yavuz Ekrem Aydın, sabah saatlerinde vitrine altınları dizdiği sırada elinde silah olan 2 maskeli şahıs kuyumcuya girdi. Bunun üzerine dükkan sahibi Yavuz Ekrem Aydın önce alarma bastı sonra da soygunculardan biri ile boğuşmaya başladı.

Boğuşma sonucu iş yerinin camlarına çarparak camların kırılması sonucu dükkan sahibi Aydın'ın parmağı kesilirken, bir soyguncun da burnunun kırıldı. Burnu kırılan soyguncu, esnaf tarafından yakalanırken diğer soyguncu ise aldığı 1 kilo 300 gram civarındaki altınla kayıplara karıştı.

Olay yerine gelen Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, "Kuyumcuya 2 kişi girmiş, maskeli eldivenli ve silahlı. Yaklaşık 1 kilo altın götürmüşler ve bir tanesi yakalandı. 1 kişiyi içerde boğuşurken esnafımız yakaladı, kuşumcu silahsız olduğu için karşı taraf ile boğuşmak zorunda kalmış. Birini yakalayarak kendi polise teslim etmiş, bir kişi ise 1 kilo altın alıp kaçmış" dedi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise, "Sabah vatandaş gelmiş dükkanını açacak kasadan altını vitrinlere koymak için o sırada 2 kişi geliyor ve silahı doğrultuyor. Bir taraftan altınları almaya çalışırken vatandaşta boğuşuyor. Birisi altınları alıp kaçarken o arada butona basıldığı için poliste gelmiş ve bir kişiyi yakalamış. Her türlü delilimiz var, biz bu şahsı yakalacağız. Hiç kimse merak etmesin. Bir kişi yakalandı, deliller var, bizim için kolay bir iş inşallah
alırız. Bir miktar altın alınmış ama net olarak belli değil" diye konuştu.