İZMİR"in Buca İlçesi"nde, imam nikahıyla yaşadığı 15 yaşındaki Elif Koç"u, göğüsünden ve boğazından bıçaklayarak öldüren 24 yaşındaki Tahir Aydemirdir"e verilen müebbet hapis cezası, Yargıtay tarafından da onandı.
Olay, 23 Kasım 2007 tarihinde Buca"da 694 Sokak 8 numaradaki evde meydana geldi. Aslen Karslı olan Tahir Aydemirdir, aynı kentteki ilköğretim okulunda okuyan 15 yaşındaki Elif Koç ile birlikte yaşayıp imam nikahı kıydı. Günlük işlerde çalışarak geçimini sağlayan Tahir Aydemirdir, olay tarihinden 1.5 ay önce, genç kızı, İzmir"de bulunan annesi Yıldız Aydemirdir ve ablası Sibel Aydemirdir"in yanına getirdi.

Bu arada, iddiaya göre, genç kızın babası Yaşar Koç, Tahir Aydemirdir"den daha önceden söz verdiği başlık parası olan 5 bin TL"yi istedi. Parayı bulamayan Tahir Aydemirdir, Yaşar Koç ile bu konuda telefonda tartışmaya başladı. Telefondaki tartışmayı duyunca evi terketmek isteyen Elif Koç, mutfaktaki bıçağı kapan Tahir Aydemirdir tarafından göğsünden ve boğazından yaralandı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine giden polis, zanlı Tahir Aydemirdir"i yakalarken, ağır yaralanan Elif Koç hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Elif Koç, son nefesinde kendisini Tahir Aydemirdir"in vurduğunu söyledi. Zanlı Tahir Aydemirdir tutuklandı.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI
Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı sanık Tahir Aydemirdir hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle İzmir 11"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde dava açtı. Hakim huzurunda cinayeti nasıl işlediğini soğukkanlı bir şekilde anlatan Tahir Aydemirdir, eşiyle imam nikahlı olarak yaşadıklarını, kendisini Kars"tan alıp İzmir"e getirdiğini belirtip, "İlk eşimi de tüfekle öldürdüm. Hapiste yattıktan sonra memleketime gittim. İkinci kez evlendiğim A.A., evi terk edip gitti. E.K"yı ise babasından 5 bin TL başlık parası karşılığında aldım. Fakat parayı denkleştiremedim. İzmir"e gelip yaşamaya başladık. Günlük işlerde çalıştım. Her gün iş bulmakta zorlanıyordum. Babası sürekli telefonla arayıp parayı istiyordu. Olay günü E.K. da babasıyla olan telefon konuşmamıza şahit oldu. Bunun üzerine evi terk etmek istedi. Ben de korkutmak amacıyla bıçağı rastgele savurdum. Kanlar içerisinde kaldı. Amacım onun gitmesini engellemekti. Öldürdüğüm için üzgünüm" dedi.
Yargılama sonunda mahkeme heyeti Tahir Aydemirdir"i önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından duruşmalardaki iyi hali ve pişman olmasından dolayı cezasını müebbet hapse çevirdi. Sanık avukatı kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1"inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı aynen onadı.

İLK EŞİNİ DE ÖLDÜRMÜŞ
Sanık Tahir Aydemirdir"in, 16 yaşında evlendiği ilk eşi Gönül A."yı, 2002 yılında öldürdüğü ortaya çıktı. Kendisini başka erkeklerle aldattığını öne sürdüğü eşini öldüren ve bu olayın ardından tutuklanan Tahir Aydemirdir"in, yargılandığı Muş Ağır Ceza Mahkemesi"nde 8 yıl 4 ay hapse çarptırıldığı, 4 yılını cezaevinde tamamladıktan sonra tahliye edildiği ortaya çıktı. Tahir Aydemirdir"in cezaevinden çıktıktan sonra ikinci kez A.A. ile yaşamını birleştirdiği, ancak sürekli şiddet uyguladığı gerekçesiyle terkedildiği ve ayrı yaşamaya başladıkları öğrenildi.