Deripaska'yı kameralar önünde fırçalayan Putin'in yeni hedefi bir süpermarket sahibi oldu. Putin, ürünlerini aşırı kârla satan adamı sert dille uyardı.


Çalışanlarının ücretlerini ödemeyen Rus oligark Oleg Deripaska'yı kameralar önünde azarlayan Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in bu seferki hedefi 'fırsatçı' market sahipleri oldu. Kısa süre önce fabrikasını kapatan dolar milyarderi işadamına kameraların önünde bağıran ve kalem fırlatan Putin, önceki gün de beklenmedik şekilde Moskova'daki bir süpermarketi gezdi. Rusya Başbakanı Putin, aniden gittiği markette, ürünlerini aşırı kârla satan süpermarketin yöneticilerini fiyatların indirilmesi için uyardı.

İTİRAZ KÂR ETMEDİ

Bakanlar kurulu toplantısına aniden ara veren Putin, Moskova'nın en lüks semti kabul edilen Rublovskoye'de bir markete girdi. Önce süt ürünlerinin bulunduğu bölümü gezen Putin daha sonra et reyonuna geçti. Rusya Başbakanı, markette etin normal fiyatın 2 katına satıldığını anlaması üzerine “Bu durum normal mi?” diye tepki gösterdi. Yönetici, “Yarın fiyatı indiririz” demek zorunda kaldı.