Bu güne kadar insanları giydiren modacı Faruk Saraç, bu kez bir kenti giydirecek. Saraç'ın ilk kent projesi Edremit'ten başlıyor.

SOKAKLARI TEK TEK GEZDİ

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın davetlisi olarak beraberinde mimarlarla birlikte ilçeye gelen modacı Saraç, kent giydirme projesinin uygulanacağı yukarı çarşıyı dolaştı, tarihi eski evlerin bulunduğu yerleri tek tek gezerek kent hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştı.

İLK KEZ BİR KENTİ GİYDİRMEK HEYECAN VERİCİ

Ünlü Modacı Faruk Saraç Edremit'e gelip burada bir proje yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydederek, "Şimdiye kadar gerçekten bir çok projelere ima attım. Ama bu işte çok heyecanlandım sonuçta şimdiye kadar ben hep insan giydirdim. Ama bir şehri giydirmek, bir kıyı şeridimizi giydirmek gerçekten kültüre sahip çıkmak, ara sokakları tamamıyla sanat üzerine kurup ve onun dışındaki bir sürü projeleri de ortaya koyarak elimden geldiği kadar bilgim dahilinde belki bir tasarımcıya şimdiye kadar veyahutta benim meslek hayatımda ve de bundan sonraki hayatımda en büyük olan heyecan alacağım projelerden bir tanesi. Sonuçta benim bir tasarımcı kimliğim var. Tasarımcıyım önemi olan farklı boyutlarda ortaya çıkartmak ama. Sadece şunu söyleyebilirim Edremit için sloganımız şu 'Bir nefes yeşil' burada bir Kazdağları var. Burada hakikaten çok önemli olan şeyler var. Nefes alabilmemiz için muhakkak yeşile ihtiyacımız var diye düşünüyorum çünkü bir el her zaman için yaprağa benzer. Şöyle bir örnek vereyim. Eğer insan elini kesiyorsa yaprağı da, dalları da kessin diye düşünüyorum. Kazdağları yarın göreceğiz 10- 15 sene sonra küresel ısınma başladığı zaman buralar çok çok çok önem kazanacak. Ama önemli olan burada yıkık olan, kullanılmamış ve yahut ta kullanılmamış bir sokaklarda kültür sokağı projem var. Kültür Sokağını Edremit'ten başlatıyorum" dedi.

YABANCI TURİSTİ FARKLI BÖLGELERE NASIL GÖTÜREBİLİRİZ?

Saraç, şehrin buna hazır olup olmadığını bilmediği için çok heyecanlı olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Edremit halkı çok ılımlı, Yabancı turiste ne verebiliriz? Yabancı turisti farklı bölgelere nasıl götürebiliriz? Onların tarzlarını nasıl bir şekilde yapabiliriz? Ben birazda iddialı birisiyim. Elimden geldiği kadar giydirmeye, yapmaya, sokağıyla, caddesiyle, avlusuyla, yer taşıyla baktığınız zaman bir defa belki o beni çok rahatsız eder. Ben giyside de örnek olarak hep şunu söylerim Dünya oldu bir mağaza, bir sürü de giysi kirliliği var. Ama buradan baktığımız zaman bir sürü de yapılan ara sokaklarda ilk gördüğüm tespitim elektrik direkleri oldu. Bunlar hep tek tek elden geçirilecek."

Edremit Belediye Başkanı Avukat Tuncay Kılıç, Modacı Faruk Saraç'ı manevi ağabey olarak kabul ettiğini belirterek, "Şehirler mimarlar, şehir plancıları ve mühendisler tarafından oluşmaktadır. Biz ilk defa şehrin tasarımını bir modacının yapmasını istedik. Edremit şehrinin moda şehri istiyorsanız o şehri tasarlayan insanın da modacı olması gerekir kanaatinden yola çıktık. Faruk Saraç beye ulaştım mütevazi bir insan bizi kırmadı. Dedik ki bizim Edremit'imizi giydirir misiniz?. O da bizi kırmadı. Dünyada hiç bir modacı hiçbir şehri giydirmedi, hep insanları giydirdi. Faruk Saraç bey de bir şehri giydirmek için yola çıktı" diye konuştu./HT