AYDIN’da kiraladığı otomobillerle başkalarına hırsızlık yaptıran ve olay yeri yakınında yakalanmasına rağmen serbest kalmayı başaran 34 yaşındaki Hüseyin F. yine kiralık otomobille Kuyucak İlçesi’nde bir marketten çaldığı 60 karton sigara ile birlikte yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

            Olay, saat 03.00 sıralarında Kuyucak İlçesi’ne bağlı Horsunlu Beldesi’nde meydana geldi. Hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan ve kiraladığı otomobillerle başkalarına hırsızlık yaptıran, hırsızlık yapanları otomobille olay yerinden uzaklaştıran, yakalandığı zaman da inkar ederek serbest kalan H.F. (34), Horsunlu Beldesi’nde 43 yaşındaki Derya D.’nin işlettiği markete girdi. H.F., marketten 60 karton değişik markalarda sigara ile kasada bulunan 400 lira madeni parayı çalarak otomobille olay yerinden kaçtı.

PLAKA TANIMA SİSTEMİNE TAKILDI

            Sabah 07.00’de dükkanını açmaya gelen D.D. soyulduğunu fark ederek polise başvurdu. Kuyucak İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Aydın Hırsızlık Büro Amirliği ile iletişime geçerek durumu bildirdi. Hırsızların kiraladıkları otomobillerle olayları gerçekleştirdiğini bilen ve otomobilleri takip eden ekipler, kiralık bir otomobilin hırsızlığın gerçekleştiği saatlerde bölgede olduğunu plaka tanıma sisteminden tespit etti. H.F. tarafından kiralandığı belirlenen otomobil ve H.F. yakalandı. Otomobilde yapılan aramada marketten çalınan malzemelerin bir kısmı ele geçirilirken malzemelerin kalan kısmı da H.F.’nin evinde bulundu. Emniyette işlemleri tamamlanan H.F. Kuyucak Adliyesi’ne sevk edildi. H.F. tutuklanarak cezaevine  gönderildi. (Fotoğraf: Cem Ulucan)