MECİDİYEKÖY SAVAŞ ALANI GİBİ

IMF-DB toplantılarını protesto eden göstericiler Mecidiyeköy'ü savaş alanına çevirdi. 200 kişilik grup, ellerindeki molotof kokteyllerini çevreye fırlattı. Birçok işyerinin camlarını da kırdı. Göstericiler yol üzerindeki bankaların camlarına da spreylerle yazılar yazdı.

Polisle çatışarak E-5'e çıkan göstericiler sıkıştırdıkları bir polis aracını taş yağmuruna tuttu. Araçtaki polis memurları zor anlar yaşadı. Polisler araç içinden havaya ateş açarak kaçtı. Göstericiler, motosikletli polislere de saldırdı. Bugün de Pangaltı karıştı!

Mecidiyeköy'ü savaş alanına çeviren göstericiler polisin gaz bombalarıyla yaptığı müdahale sonrası ara sokaklara kaçtı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün çatışmanın yaşandığı Taksim ve Tarlabaşı ile Osmanbey ve Harbiye'de geniş güvenlik önlemleri aldı. Emniyet güçleri, IMF ve Dünya Bankası toplantıları nedeniyle yapılacak protestolara karşı hazır bekledi.

METROBÜSE SALDIRDILAR

Göstericiler polis arabalarının yanı sıra , metrobüslere saldırdılar. Metrobüste bulunan vatandaşlar panik yaşadı. Polis helikopterleri göstericileri takip ederek polisleri yönlendiriyor. Göstericiler polise molotof kokteyli attı.

POLİS HAVAYA ATEŞ ETTİ

ESP, Parzitan, TKP/ML-TiKKO ve TİKB gruplarına bağlı 200 kişi saat 09.30 sıralarında Pangaltı'da toplandı. Gruptakiler IMF ve Dünya Bankası karşısı slogan attı. Grup kongre merkezine doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine polis grubu durdurdu. Polis ile grup 15 dakika bekledi. Gruptakiler yürümekte ısrar edince polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında çatışma yaşandı. Göstericiler çevdeki banka ve işyerlerinin camlarını kırdı, araçlara hasara verdiler.

EYLEMİN İÇİNE DÜŞTÜLER IMF protestoları devam ediyor.

Göstericilerden Mecidiyeköy'e doğru kaçanlar O-1 Karayolu üzerinde trafikte sıkışan bir ekip aracına taşlarla saldırdı. Trafik polisleri, havaya ateş ederek kendilerini korudu.

25 KİŞİ GÖZALTINDA

Vali Muammer Güler, bugünkü olaylarda 25 kişinin gözaltına alındığını açıkladı./vatan