Baydemir, PKK"lıları kapıda çiçek vererek karşıladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir"i, Kandil Dağı"ndan gelen 8 PKK'lı arasında bulunan grubun sözcüsü Mehmet Şerif Gençdağ ile Mustafa Ayhan, Lütfü Taş ve Vilayet Yakut, yakınlarıyla birlikte ziyaret etti. Baydemir, Kandil"den gelen PKK"lıları kapıda karşılayarak tek tek beyaz çiçek verdi. Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek ile Meclis Başkan Vekili Hacı Haspolat"ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşmalar da Kürtçe yapıldı.

Grubun sözcüsü PKK"lı Mehmet Şerif Gençdağ, Baydemir"e kente yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Gençdağ, demokratik barış grubu olarak barış sürecinde duygu ve düşüncelerini Kürt ve Türk halkına anlatarak kamuoyu oluşturmayı amaçladıklarını; birçok siyasetçi, akademisyen ve sanatçılarla görüşerek sürece katkıda bulunmalarını istediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, barış çalışmasının savaştan daha zor olduğunu belirterek, “Barış yürüyüşünde başarılı olabilmek için çok güçlü olmak gerekiyor” dedi. Geleceğe olan umudunun arttığını söyleyen Baydemir, “Her geçen gün bu değişimi daha fazla görebiliyoruz, ancak bu barışın tesisi için yeterli değildir. Bu gelişmeler sürecin ilk adımlarıdır, daha fazla çalışmak gerek” dedi./milliyet