Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, daha önce beş yıl öğretim üyeliği yaptığı Malezya'ya bu kez Dışişleri Bakanı olarak gitti. Başkent Kuala Lumpur'da bugün başlayacak Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Dışişleri Bakanları Konseyi 12. Toplantısı'na katılacak olan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti. Irak'taki temaslarını tamamlayarak yurda dönen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, dün saat 11.50'de TC-GAP uçağıyla Atatürk Havalimanı'ndan Malezya'ya hareket etti.

BEŞ YIL KALMIŞTI

Malezya'da Uluslararası İslam Üniversitesi'nde 1990-1995 yılları arasında öğretim üyesi ve idareci olarak görev yapan Davutoğlu, VIP Salonu'nda bekleyen gazetecilere açıklama yapmadan eşiyle birlikte uçağa bindi.

FRANSA YOLCUSU

Türkiye'nin yanı sıra İran, Mısır, Malezya, Pakistan, Endonezya, Bangladeş ve Nijerya'nın dışişleri bakanların katılımıyla yapılacak toplantıda ülkeler arası işbirliğinin daha da geliştirilmesi hedefleniyor. Davutoğlu toplantının ardından Malezya Dışişleri Bakanı Datuk Anifah Hj. Aman ile de ikili bir görüşme gerçekleştirecek. Yurda 5 Kasımda dönmesi planlanan Ahmet Davutoğlu'nun aynı gün Fransa'ya gideceği öğrenildi.

Kürtler ziyaretten memnun kaldı

Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi'nin Dış İlişkileri'nden Sorumlu Falah Mustafa, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığındaki Türk heyetinin Erbil ziyaretinin başarılı olduğunu belirtti. Celal Talabani'nin lider olduğu KYB'nin sitesine Türk heyetinin ziyaretini değerlendiren Mustafa, ziyareti “başarılı” olarak niteledi. Mustafa, ziyaret sırasında birçok konunun ele alındığını, ikili ilişkileri geliştirme yolları üzerinde durulduğunu anlattı. Haberde görüşülen konuların arasında Kürt Yönetiminin Türkiye'nin demokratik açılım politikasına desteğinin de bulunduğuna dikkat çekildi./yeni şafak