Sivas 112 Acil Servis Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Eray Turan Sever, fuar alanındaki karting pistinde düzenlenen rallide yaptığı konuşmada, amaçlarının, acil servis personelinin sosyal ilişkilerini geliştirmek ve daha hızlı hizmet için yapılması gerekenleri belirlemek olduğunu söyledi.
 
Rallinin ilk aşamasında araçların ve sürücülerin ileri sürüş tekniklerini deneyeceklerini belirten Sever, ''İkinci aşamada kalbi durmuş bir hastaya nasıl müdahale edileceğini göreceğiz. Daha sonra hastayı taşırken personelin engelleri nasıl aşması gerektiğini önceden koyduğumuz yapay engellerle sağlamaya çalışacağız'' dedi. 
 
Sever, birinci ekibin İzmir'de yapılacak uluslararası ralliye göndereceğini kaydetti. 
 
Üçer kişiden oluşan 8 acil servis ekibinin yarıştığı rallide, hastaya müdahale, ileri yaşam, çoklu yaralanmada triaj etapları yapıldı.
 
Yapay engellerden oluşan pistte sedye taşıma aşamasında, bir kadın sağlık görevlisi engelin altından geçerken dengesini kaybederek düştü.
 
İleri sürüş teknikleri bölümünde Zekeriya Koç birinci olurken, ambulans rallisinin tüm etaplarını kapsayan bölümde ise doktor Hakan Han, sağlık memuru Mustafa Tecer ile şoför Muhlis Elmas'tan oluşan ekip ilk sırada yer aldı.
 
Yarışmada dereceye giren sağlık personellerine kupaları, Sivas 112 Acil Servis Hizmetleri Şube Müdürü Sever tarafından verildi.
 
AA