DÜNYA barışına dikkat çekmek için geçen yıl Mart ayında İsrail'in Tel Aviv kentine gitmek üzere İtalya'nın Milano kentinden gelinlik giyerek yola çıkan ve Nisan ayı başında Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde tecavüz edilerek öldürülen, `Pippa Bacca' adıyla bilinen performans sanatçısı Giuseppina Pasqualino di Marineo davası karar çıktı. Sanık Murat Karataş 8'inci duruşmada cinayet suçundan ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıca cinsel saldırıdan 7.5 yıl, hürriyeti kısıtlamadan 5 yıl, hırsızlıktan da 1 yıl 8 ay daha hapis cezası verilen Murat Karataş, kararın okunmasının ardından dışarı çıkarılırken salonu birbirine kattı. Jandarmaların güçlükle kontrol altında tutabildiği Karataş, gerçek suçluların dışarda gezdiğini, kendisinin masum olduğunu, adaletsiz bir karar verildiğini ileri sürdü.

BU KARARI BEKLİYORLARDI
Pippa Bacca'nın annesi ve ablası ise bu kararı beklediklerini belirterek Türk adaletine teşekkür etti.

Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim Fazlı Aksoy başkanlığında gerçekleştirilen 8'inci duruşmada, Pippa Bacca'nın annesi Elena Manzoni, ablası Antonia Giuseppina da hazır bulundu. Duruşma öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan annesi ve ablası, katile en ağır cezanın verilmesini beklediklerini söylediler.

SON SAVUNMALAR
Daha önceki duruşmalarda, ilk verdiği ifadelerin aksine cinayeti kendisinin işlemediğini ileri süren Murat Karataş, Pippa Bacca'yı aracına aldıktan sonra beyaz bir minibüsle takip edildiğini, TEM'deki tünel içindeki cepte durdurulduğunu, kendisinin bayıltıldığını ve gerisini hatırlamadığını ileri sürererek cenayeti işlemediğini iddia etmişti.

Aynı iddialar bugünkü duruşmada da tekrarlanırken, Murat Karataş'ın avukatı Emrah Alper Bozatlı, daha önce Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporda Pippa Bacca ile Murat Karataş ile birlikte ikinci bir kişinin ilişkiye girdiğinin sperm örneklerinden anlaşıldığını, bunun zorla ilişkiye girilmiş olabileceği anlamına gelmediğini, cinayeti de müvekillinin işlediğinin kanıtı olamayacağını söyledi.

Son sözü sorulan Murat Karataş da suçsuz olduğunu iddia ederek, "Asıl suçlular dışarda gezerken ben burda mağdur ediliyorum. Ben bu suçu işlemedim. Bir başkasının yaptığı suçu benim üzerime yıktılar. Ben burada çaresizim. Asıl suçluları bulsunlar" diyerek poliste daha önce verdiği ifadeleri baskı altında verdiğini ileri sürüp beraatini talep etti.

İddia makamı ise, yapılan bu savunma ile daha önce verilen ifadelerin örtüşmediğini belirtti. İtalyan ailenin avukatı Mehmet Eke de bu görüşe katıldı.

MAHKUM OLDU
Yaklaşık 10 dakikalık aranın ardından mahkeme heyeti kararı okudu. İlk başta oldukça sakin görünen Murat Karataş, `Suçu gizlemek amacıyla kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Karataş'a bu cezanın yanı sıra `cinsel saldırı' suçundan 7.5 yıl, `hürriyeti kısıtlama' suçundan 5 yıl ve Pippa Bacca'ya ait fotoğraf makinası ve cep telefonunu aldığı için `hırsızlık' suçundan da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 14 yıl 2 ay hapis cezasına daha çarptırıldı.

Kararın okunmasının ardından Murat Karataş bir anda "Adaletsizlik bu" diye bağırmaya başladı. Mahkeme salonunu birbirine katan Murat Karataş'ı jandarmalar güçlükle kontrol altında tutarak dışarıya çıkardı.

TÜRK ADALETİNE TEŞEKKÜR ETTİLER
Kararın ardından avukat Mehmet Eke ile birlikte gazetecilerin sorularını cevaplandıran Pippa Bacca'nın annesi Elena Manzoni, "Türk adaletinin verdiği bu karardan memnuniyet duyuyoruz" derken, ablası Antonia Giuseppina ise şunları söyledi:

"Bu tür hareketlere, şiddete maruz kalan tüm kadınlar adına örnek teşkil edecek, ibret olacak bir ceza istemiştik. Bu kararın bizi tatmin ettiğini söyleyebilirim. Nihayet bu duruşmadan sonra Türkiye'ye yapacağımız ziyaretler kızkardeşimin anısını yaşatmaya yönelik olacak. Türk adaletine güvenimiz tamdı. Teşekkür ediyoruz."