Konnai ve Miyazaki Van’da Bayram Oteli’ne yerleşti. Önceki akşam meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depreme, yıkılan otelde yakalanan Konnai, yaklaşık 5.5 saat sonra sağ çıkarıldı ve İpekyolu Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Sürdürülen çalışmalarda 13 saat sonra da Miyazaki’ye ulaşıldı. Çalışmalar sonunda ağır yaralı halde çıkarılan Miyazaki’ye sağlık ekiplerince serum takıldı, yaklaşık 25 dakika kalp masajı yapıldı. Miyazaki, daha sonra ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki sahra hastanesine kaldırıldı. Ancak, Miyazaki tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

Laptop’un ışığı ümit verdi

Tedavisinin ardından taburcu edilen Konnai ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir anda duvarlar üzerime geldi. Bir süre sonra gözlerimi açmak istedim. Ama gözlerimin üzerindekiler yüzünden zorlandım. Sol gözümü açtığımda etrafın çok karanlık olduğunu gördüm. Ben karanlıktan çok korkuyorum. Etrafa baktığımda açık kalan bilgisayarımın ışığını gördüm. Bu kurtulmam için ümitlerimi artırdı. Bu sırada yardıma gelen ekipleri duydum. Yanımda buzdolabı vardı ve kapısı açıktı. Buradan aldığım suyu önce gargara yaptım ve sonra da içtim. Daha sonra sabırla kurtulmayı bekledim.”

JAPON KADIN 5.5 SAAT SONRA KURTARILDI

Bayramın ilk günü kentte satın aldıkları kurbanlık hayvanları, kesim evinde kestiren Japon yardım ekibi, poşetlere koydukları etleri Akköprü Mahallesi’nde çadırlarda yaşayan depremzedelere dağıtmıştı.

Miyazaki’nin ilk yurtdışı göreviydi

JAPON “Yardım ve Kurtarma Birliği” anlamına gelen “Association for Aid and Relief” (AAR Japan) ekibinin üyesi olan Atsushi Miyazaki, otel çöktüğü sırada binadaydı. Deprem sonrası bölgeye gelen ekip, halka tıbbi malzeme temin ediyordu. Japon basını bir süre önce 11 Mart depremi sırasında Türkiye’den gelen yardımlara minnettarlığı göstermek için bir grup Japon kurtarma ekibinin Türkiye’ye gideceğini yazmıştı. Kuruluşun açıklamasına göre Atsushi Miyazaki (41), Oita bölgesinde doğdu. Tokyo Üniversitesi’ni bitirdi. Tıp eğitimi alan Miyazaki, eylül ayında iş imkânları geliştirilmesi ve kadınlara burs olanakları üzerinde çalışan bu kuruluşta işe başladı. Kuruluşun iç ve dış işlerinden sorumlu olan Miyazaki, “Bölgeye giderek oradakilere daha faydalı olurum” diye Türkiye’ye geldi. Daha önce Filipinli bir sivil toplum kuruluşu için çalışan Miyazaki’nin kuruluş adına yaptığı bu ilk yurtdışı göreviydi. Miyazaki’nin ölümü üzerine Twitter’da “Huzur içinde yat Miyazaki San. Seni hiç unutmayacağız”, “Bir melek öldü” diye mesajlar yazıldı. hürriyet