Daha önce birçok kez tehdit edildiği eski eşinin saldırısına uğrayan Filiz Akdoğan, “Devlet beni koruyamadı” diyor. 
 
Ailesi ise eli tornavidalı zanlı gelir diye hastanede nöbet tutuyor!
 
Genç kadın hastanede tedavi altında. Ailesi ise yanından hiç ayrılmıyor. Kapıda nöbet tutan baba şöyle soruyor: “Bizi kim koruyacak?”
 
Yine bir kadın... Ve yine o kadının hayatını cehenneme çeviren bir adam... Ankara’da korunma talebi reddedildikten kısa bir süre sonra, eski eşi tarafından öldürülmüştü Ayşe Paşalı... Göz göre göre ölüme gönderilmişti yani... Bu kez yer İstanbul, Maltepe. Kadının adı Filiz...
 
Güvenlik görevlisi Coşkun Kara’dan (34) 2 yıl önce gördüğü şiddet nedeniyle boşanmıştı kuaför Filiz Akdoğan (27)... Ama Kara, genç kadının peşini bırakmadı... 2 yıl boyunca telefonla arayarak, birçok kez ölümle tehdit etti. 24 Nisan’da da genç kadının çalıştığı kuaför salonuna gitti, “Benimle geleceksin yoksa seni öldürürüm” dedi. Akdoğan’ın direnmesi üzerine de üzerinde taşıdığı tornavidayı çıkartarak eski eşine saplamaya başladı.
 
Hatırlamıyormuş!..
Kara’ya işyeri sahibi Yalçın Tunçel müdahale etti. Tunçel, Kara’yı genç kadının üzerinden almaya çalışırken düşerek sırtından yaralandı. Çevredekilerin çağırdığı polis Akdoğan ve Tunçel’i hemen ambulansla hastaneye sevk etti. Baygın halde bulunan Kara ise gözaltına alındı. Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürülen Kara, konuşmak için geldiği işyerinde kendisinin darp edildiğini ve sonrasını hatırlamadığını söyledi. Kara ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
 
Akdoğan ağır yaralanmıştı; bağırsaklarına 2, akciğerine, koltuk altına ve sağ kulağına birer tane olmak üzere 5 tornavida darbesi almıştı. Akciğerin yüzde 20’sini artık kullanamayacağı ve nefes alma sorunu yaşayacağı belirtildi. Genç kadının ailesi kızlarının ölümden dönmesine sevinirken, zanlının serbest kalmasıyla büyük korku yaşamaya başladı. Kara’nın kuru sıkıdan bozma bir silahı olduğunu bildiklerini söyleyen aile, Akdoğan’ın kaldığı odada nöbet bekliyor. Ağabey Deniz Akdoğan, işyerinden 10 gün izin aldığını, gündüz kendisinin, gece erkek kardeşinin hastanede beklediğini vurguladı.
 
‘Daha önce de şikayetçi oldu’
Baba Hüseyin Akdoğan ise “Kapıyı sürekli kilitli tutuyoruz. Sabaha kadar kapının önünde ayakta bekliyorum. Bizde olan tek fotoğrafını güvenlik görevlilerine dağıtarak içeriye girmemesini sağlamaya çalışıyoruz. Kızım daha önce şikâyetçi olmuştu. Bizi kim koruyacak?” dedi.
 
‘Korku içinde bekliyorum’
Filiz Akdoğan korku içinde: “Devlet beni koruyamadı. İlk şikâyetçi olduğumda savcının karşısına bile çıkmadı. Ölümden döndüm, serbest kaldı. Silahı var, beni hastanede bulup ailemle birlike öldürebilir, yine devlet korumuyor. Kâbustan artık uyanmak istiyorum. Hayatımı yeniden kurmak için umutluydum. Şimdi korku içinde, beni ne zaman öldürecek diye bekliyorum. Kadın cinayetlerinin neden önlemediğini anladım.” 
 
Milliyet