ANKARA"da Emine Ö. (27), kocasıyla ilişkisi olan Halime A."yı (28) önce kaçırarak işkence yaptı, bununla da yetinmeyip evini kurşunlayıp, molotofkokteyli attırdı. Halime A."nın şikayeti üzerine Emine Ö. ile eşi Kenan Ö. (34) ve onları yardım eden 6 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre Çankaya İlçesi Kırkkonaklar"da oturan evli ve 1 çocuk annesi Halime A., yine evli olan Kenan Ö., ile yasak aşk yaşamaya başladı. İlişkinin ardından Halime A., kocasından boşanarak yalnız yaşamaya başladı. Olayı öğrenen Kenan Ö."nün eşi Emine Ö., Halime A."yı kocasını bırakması için uyardı, ancak buna rağmen ilişki devam etti. Bunun üzerine Emine Ö., Çorum"da oturan kardeşi M.T.'den de yardım alarak Halime A."yı evinden alarak götürdükleri boş bir arazide işkence yapıp, dövdüler. Bununla da yetinmeyen Emine Ö., kardeşi M.T., kocası Kenan Ö. ile M.A., T.B., B.A., S.M. ve F.K. ile birlikte Halime A."nın evini kurşunladılar, ardından molotofkokteyli atarak evi ateşe verdiler.

GÖZALTINA ALINDILAR

Halime A."nın şikayeti üzerine harekete geçen Ankara Emniyetine bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, sözkonusu kişileri takibe aldı. Çalışmaların ardından Ankara ve Çorum"da yapılan eş zamanlı operasyonla Emine Ö., eşi Kenan Ö., kardeşi M.T. ve kendilerine yardım eden M.A., T.B., B.A., S.M ve F.K. olmak üzere 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılarla birlikte biri kurusıkı olmak üzere 3 tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü"nde sorgulanan zanlılar daha sonra Adliye"ye sevk edildi.