Bugüne kadar taksicilerle ilgili çok sayıda şikâyeti bu sütunlarda dile getirdik. Yakın mesafeye yolcu almayan, kaba davranışlar gösteren, araçta sigara içen bazı taksi sürücüleri, İstanbulluların şikâyetlerine konu oluyordu. Bunların ardı arkası kesileceğe benzemiyor.

‘AÇAMAM’

Plakası milyon liraya dayanan taksiler, müşteriye eziyet çektirmeye devam ediyor. Hem de ne eziyet! Kavuran sıcaklarda “fazla yakıt gidiyor” diye klimayı açmayan taksiciler, vatandaşa cehennem azabı yaşatıyor. Alo Habertürk Acil Şikayet Hattı’na mesaj bırakan bir okurumuz, çok sayıda kişinin yaşadığı ıstıraplı yolculuğu anlatmış: “Önceki gün Şişli’den Bağcılar’a gitmek üzere taksiye bindim. Hava felaket sıcaktı. Şoför aracın camlarını açmış, sıcak hava yüzüme yüzüme vuruyor. Camları kapatıp klimayı açmasını rica ettim. ‘Açamam abi, çok yakıyor’ diyerek reddetti. Kaba hitabına rağmen nezaketimi bozmadım ve yaptığının yanlış olduğunu söyledim. Kendisinin şoför olduğunu, yakıt fazla gittiğinde patronun aradaki farkı yevmiyesinden düştüğünü anlattı. Klimayı açması halinde belli bir ücret ödemem gerektiğini söyledi. Duyduklarıma inanamadım. Taksiciler hem fahiş fiyatlarla yolcu taşıyorlar, hem de en insani ve doğal ihtiyaçlardan birini kısıtlıyorlar. Parasını misliyle veriyoruz ancak karşılığında cehennem azabı gibi yolculuk yapıyoruz.”

Vatandaşın feryadını duyan İstanbul Taksiciler Esnafa Odası’nın bu konuda acilen devreye girerek soruna çözüm bulmasının, insanlık vazifesi olduğunu düşünüyoruz!

ÇÜRÜK ELMALAR VAR

Öte yandan taksicilerle ilgili olarak diğer şikayet konularının da güncelliğini koruduğunu hatırlatmak istiyoruz. Müşteriye kaba davranan, sigara içip aracı duman altı yapan birçok taksi şoförü, hâlâ İstanbul caddelerinde direksiyon sallıyor. Yıllardır bekledikleri korsan yasasıyla kayıt dışı ve ucuz fiyatla çalışanlara karşı büyük bir zafer kazanan taksici esnafının, artık bir an önce içlerindeki çürük elmaları temizleyip halka kaliteli hizmet vermesi gerekiyor.