N.A.(16) ailesine gebe olduğu söyledi. Bunun üzerine baba Ö.A. ve anne F.A. kızlarını evlerine yakın olan bir poliklinige götürmek üzere yola çıktılar.

Bu sırada doğum başladı ve N.A., kaldırım üzerinde ayaktayken bebeğini doğurdu. Şaşkınlık içinde uzun süre bebeğe bakan Anne F.A, Baba Ö.A, ve N.A. daha sonra arkalarını dönerek yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan evlerine geri gitti.

Evde kanlı giysilerini çıkartan N.A. komşularının aracı ile ailesi tarafından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. N.A. hastaneye yatırıldı.

BEBEĞİ ÇOCUK BULDU

Kaldırım üzerindeki bebeği önce yoldan geçen bir çocuğun fark etmesi üzerine çevreden gelenler polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, yeni doğan bebeği Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

Sağlıklı olduğu belirlenen bebek, hastaneden taburcu edildikten sonra çocuk esirgeme kurumuna teslim edilecek. 18 yaşından küçük olan N.A'nın doğum yaptığını belirleyen hastane polisi durumu emniyet haber merkezine bildirdi. Çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri gelen bilgi üzerine hastaneye gitti.

Dün Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler N.A'nın ifadesini aldı. İddiaya göre N.A. ifadesinde aynı mahallede oturan Muhammet A.(17) ile yaklaşık 1,5 yıldır arkadaşlık ettiğini söylediği öğrenildi. Bu süre içerisinde Muhammet A. ile 2011 yılının Ağustos ayında ilişkiye girdiklerini iddia eden N.A'nın ifadesi üzerine Muhammet A. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan anne ve baba ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Polis ağabey Muhammet A'nın ağabeyi Murat A., ile arkadaşı Murat Ç'yi arıyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.