Galatasaraylı Arda Turan ile Fenerbahçeli Cristian Baroni arasında saha içinde başlayan gerginliğe iki takımın oyuncuları da dahil oldu.

Maçın başlamasına yaklaşık 40 dakika kala, iki takımın da ısınmak için sahada olduğu sırada, Galatasaraylı futbolcular taraftarını selamlamak için tribüne yöneldi. Bu sırada, o bölümde ısınan Fenerbahçeli futbolculardan Cristian, önünden geçen Arda'yı itekledi. Taraftarları selamladıktan sonra geri dönüşte Arda'nın, Cristian'a tepki göstermesi üzerine saha içi bir anda karıştı.

Olaya müdahale etmek isteyen sarı-kırmızılı futbolculardan Aydın da Kazım'ı itti. Bu sırada, iki takımın oyuncuları bu bölüme gelirken, tam bir karmaşa yaşandı. İki takım oyuncuları, olaylara karışan futbolcuları uzaklaştırarak, gerginliğin artmasını engelledi.

İhraç olsa ilk 11"ler değişecekti

ERMAN Toroğlu, “Maçtan önceki olaylara karışan oyuncular ihraç edilseydi ne olurdu?” sorumuzu şöyle yanıtladı: “Takımlar ahada ısınıyor. Hakemler de ısınıyor. Diyelim ki iki takım futbolcuları birbirine vurdular veya küfürleştiler. Ya da maçın hakem
ve yardımcılarına küfür ettiler. Hakem, takım kaptanlarını çağırır ve bu eylemleri gerçekleştiren oyuncularla takımların maça başlamamalarını söyler. O zaman ne olur?.. Maçtan sonra bu oyuncuları hakem Federasyona rapor eder. Peki maç nasıl başlar? Bu atılan oyuncular 11"den çıkarılır, yedeklerden 11"e adam alınır. Bu operasyonda yedek oyuncu hakkı kullanılmış olmaz. Ama 18 kişilik kadrodan ilk 11"e alınan oyuncunun yerine, 18 kişilik kadroya oyuncu davet edilemez.

YARDIMCI HAKEM YARALANDI

Olaylar sırasında tribünlerden atılan bir madde kafasına isabet eden yardımcı hakem Tarık Ongun, yaralandı.

Kafasının kanadığı gözlenen Ongun, soyunma odasına gitti. Burada müdahale edilen yardımcı hakem Ongun'un maça çıkmasına engel olmadığı öğrenildi./hürriyet