PFDK atılan rakı şişesine değil, F.Bahçeliler"in soyunma odasında kırdığı hoparlörlere ceza kesebilir

Şişeye ceza yok, hoparlöre var! Hani bir reklam sloganı vardı, “Burası Türkiye, yok öyle” diye.. Gerçekten de burası Türkiye ve inanılmayacak derecede uç noktaları bir arada yaşatıyor bizlere. Geçtiğimiz cuma Arena"da oynanan G.Saray-F.Bahçe derbisinden sonraki gelişmeler, gerçekten kulakların inanamayacağı cinsten..

Hatırlayanlar bilir.. 2. yarıda Volkan Demirel"in kafasını sıyıran bir şişe vardı. Rakı şişesi. Belki de Volkan"ın kafasına gelse çok ciddi bir yaralanma veya daha da ileride bir durumla karşı karşıya kalabilirdi tecrübeli eldiven. Çoğu yorumcu, başta Mustafa Denizli “Bunu atan adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı” dedi bu istenmeyen olay için.

Fakat Türkiye Futbol Federasyonu kaynaklarından gelen bilgiler, bu olay için caydırıcı hiçbir hukuk kuralının bulunmadığı yönünde. Şöyle anlatalım...

"Bu 1000. şişe"

“Atılan şişe, sahadaki herhangi birine çarpsa ve yaralasa, ceza verilebilir. Çünkü bununla ilgili geriye dönük yüzlerce olay var. Bu şişe belki de sahaya atılan bininci şişe!”

Evet, şaka değil gerçek! Şişe Volkan"a çarpmadığı için hiçbir ceza çıkmayabilir. Bunun sebebi ise Türkiye Futbol Federasyonu değil, Disiplin Kurulu.. Çünkü disiplin talimatındaki açıklar, bugüne kadar atılan yaklaşık bin şişeyi de cezasız bıraktığı için, çifte standart uygulamama adına "çarpmayan" şişeye ceza veremiyor.

G.Saray "Sahaya atılan yabancı maddeler ve kötü tezahürattan" PFDK"ya sevkedildi. Fakat atılan rakı şişesi, "özel" olarak ceza almayacak. Eğer bir kapama gelirse bu, G.Saray"ın daha önce aldığı ihtarlar sebebiyle olacak.

"Arena'ya zarar vermek"