Başbakan Erdoğan, vekilleriyle yaptığı kahvaltıda kapatma davasıyla ilgili Anayasa değişikliği olmayacağını net şekilde açıkladı: Çünkü bu toplumu gerer, kamplaşmalara neden olur

Başbakan Erdoğan, AKP"li 44 milletvekili ile dün kahvaltı yaptı. Daha önce 250 vekili dinleyen Başbakan, son grupla yaptığı toplantıda kapatma süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. AKP Genel Merkezi"nde yapılan toplantıya katılan vekillerin büyük bölümü, Anayasa değişikliği yapılmasını, dava ile hedeflenen kişinin Erdoğan olduğu yönündeki görüşlerini bildirdiler. Toplantıda 23 vekil söz alarak, görüşlerini açıkladı.

Karabük Milletvekili Mustafa Ünal: AKP yüzde 100 kapatılacak, önlemlerimizi buna göre alın.

Başbakan: Niye bu kadar karamsarsınız, bir de hukukçusunuz. Ben partimizin kapatılacağına inanmıyorum.

AKP"li başka bir vekil: Sayın Başbakanım, bir bildiğiniz mi var, niye bu kadar rahatsınız?



Başbakan: Bir şey bilmiyorum. Ama benim düşüncem partimizin kapatılmayacağı yönünde. Hakkımızda karar verilmişse yapacağımız bir şey yok. Yapacağımız şey bir an önce kararın açıklanmasını sağlamak, süreyi kısa tutmak. Bana göre Temmuz"da biter. En önemlisi güven ve istikrar. Ekonomik istikrarın sürmesi lazım. Dava açıldıktan sonra ekonomik istikrar sarsıldı. Bir çok yabancı yatırım beklemede, birçoğu da vazgeçti.

Bu süreçte Anayasa değişikliği düşünmüyoruz. Mücadelemiz sürecek, kervan yürür. Karardan sonra ana muhalefet dışındaki partilerle bir değişiklik yapılabilir.


 Bir Başbakan bu kadar konuşur mu?

Başbakan: Ne diyorsun sen... Bir saattir mevzuya gelemedin, sabırla dinliyorum. Nerede konuşuyorum. Ben ne konuşuyorum, grup toplantısı dışında konuşmuyorum.

Kıyıklık: Efendim, ben yanlış anlaşıldım.

AKP"li bir vekil: Eğitimde sorunlar var, Kürtçe eğitim yapılmalı...

Başbakan: Ne istediğinizi biliyor musunuz? Arkadaşlar bir şey isterken, bunun önünü arkasını düşünün, hesap edin. Kürtçe eğitim, ülkenin bölünmesini istemektir.

Konya Milletvekili Sami Güçlü: Siz bu coğrafyanın liderisiniz. Kapatma davasını Türk dünyası, İslam ülkeleri yakından izliyor. Tunuslu bakan "Siz geri kalmış İslam ülkeleri için bir modelsiniz"dedi. Bizi örnek alıyorlar, gelişmemizi, kalkınmamızı takip ediyorlar.

"Gemiyi en son ben terk ederim"

Vahit Erdem (Kırıkkale): Sistemin en büyük endişesi irtica ve bölünmedir. Ben bunun olacağının inanmıyorum. (Basında çıkan eleştirileri için) Ben bu partinin üyesiyim. Sonuna kadar sizinleyim, beraberim. Bu gemiyi en son ben terk ederim. Anayasa Mahkemesi üyeleri de Türkiye"yi düşünüyor, onları dışlamayalım.